IQ plovoucí hypotéka od LBBW Bank se sazbou 2,9 % p.a.


30. 08. 2011  19:38     Martina Lambert     komentáře (0)

Sazba pro IQ plovoucí hypotéku LBBW Bank CZ se již od března drží na 2,9 % p.a. Již několik měsíců trvající výhodná sazba se pozitivně projevila i ve výzkumu LBBW Bank.





Tzv. plovoucí sazba je závislá na vývoji jednoměsíční sazby PRIBOR, kterou ČNB denně aktualizuje. Protože se však tato sazba již několik měsíců prakticky nezměnila a ČNB aktuálně změny základních sazeb neplánuje, mohou klienti profitovat z úrokové sazby, která je výrazně nižší, než průměrná sazba u klasických hypoték.   „Zdá se, že klienti tohoto stavu využívají. Z našeho výzkumu[1] vyplynulo, že i když stále většina žadatelů o hypotéku upřednostňuje pevné měsíční splátky, celých 16 % respondentů uvedlo, že je ochotno jít do rizika měnící se měsíční splátky. A zatím se jim to opravdu vyplácí!“ komentovala výsledky výzkumu Martina Lambert, ředitelka marketingu a komunikace LBBW Bank.   Celková měsíční splátka v případě IQ hypotéky se skládá ze splátky jistiny, která je neměnná, a ze splátky úroku, který se naopak mění měsíčně dle vývoje sazby PRIBOR. Pokud nedojde k výrazným změnám v sazbě PRIBOR, pak výsledný úrok pro klienta bude nižší než by tomu bylo v případě klasické hypotéky se zafixovaným úrokem.    

Výhody IQ plovoucí hypotéky

  ·    dlouhodobá splatnost až 30 let ·    možnost financování až do 90 % zástavní hodnoty nemovitosti ·    nízké poplatky za poskytnutí ·    díky vazbě úrokové sazby na PRIBOR může klient ušetřit na úrocích ·    klient může kdykoliv zdarma přejít od pohyblivé úrokové sazby k fixní sazbě ·    celková splátka úvěru v čase výrazně klesá
[1]Výzkum, který pro LBBW Bank provedla v červenci 2011 společnost OMD, probíhal na reprezentativním vzorku 509 respondentů.


IQ plovoucí hypotéka od LBBW Bank se sazbou 2,9 % p.a.

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16405900976

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více