Ivana, 25 let - Další oběť manželových dluhů


14. 01. 2016  00:39     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Ivana se s Honzou seznámila na diskotéce. Imponovalo jí sebevědomé vystupování Honzy i jeho sebedůvěra. Honza byl navíc velmi oblíbený a kamarádům neváhal platit útratu. To nejdůležitější však Ivana nevěděla. ČTĚTE DÁLE!

Ivana, 25 let - Další oběť manželových dluhů




V rámci našeho seriálu přinášíme čtenářům skutečné a pravdivé příběhy našich spoluobčanů, kteří se dostali ať už z vlastního či cizího zavinění do těžké, nebo kritické životní situace. Příběhy těchto lidí tak slouží k poučení ostatním čtenářům, aby se sami těchto chyb či rizik vyvarovali.

Ivana si sebevědomého Honzu vzala. Ačkoliv chtěla uzavřít s Honzou předmanželskou smlouvu, přeci jen se tolik s Honzou zatím neznala, Honza byl proti. Dokonce se urazil, když toto Ivana navrhla a sdělil Ivaně, že ho zřejmě nemiluje, když mu nevěří. Ivana i pod tímto nátlakem od svého záměru ustoupila.

K problémům došlo až po několika měsících. Honza se začal zdržovat mimo domov i přes noc a Ivana nevěděla, co pořádně dělá. Navíc se vyhýbal odpovědím na zcela normální či běžné otázky ve věci jeho příjmů apod. Honza si dle svých slov hledal novou práci, protože mu prý jeho bývalý zaměstnavatel neplatil mzdu. Za odchod ze zaměstnání tak dle svých slov nemohl a  ani ho nezpůsobil.

Jednoho dne to však přišlo. Někdo zazvonil na zvonek, samozřejmě v době, kdy byl Honza jako obvykle mimo domov. Ivana otevřela a tam stáli dva muži, kteří se přestavili jako pracovníci exekutorského úřadu. Seznámili Ivanu se stavem věci, tedy s výší dluhu jejího manžela. Ivana zůstala jako opařená. Dluh Honzy činil dle informací exekutora přes půl milionu korun. Honza navíc má dle sdělení exekutora takových dluhů mnohem více. Exekutoři následně začali sepisovat movitý majetek v bytě Ivany, aniž by brali v úvahu protesty Ivany, že mnoho z označených věcí je jejích. Bohužel v daném případě platila legislativa, která napomáhala exekuci společného majetku a to i pro dluhy, které vznikly jednomu z manželů před uzavřením manželství.

Po označení věcí exekutoři odešli a v noci se vrátil Honza. Celou situací nebyl vůbec překvapený a sliboval Ivaně, že všechno zaplatí. Ani do 14 dnů však Honza nic nezaplatil a tak opět dorazili exekutoři, kteří majetek z bytu odvezli. Ivana se také následně dověděla, že Honza je patologický hráč všeho možného včetně automatů a za tuto svou vášeň utrácí tisíce korun, které ani nemá.

Ivana se rozhodla i na radu svých rodičů ze vztahu odejít. Podala návrh na rozvod a díky tomu přišla pouze o zařízení bytu a ne o výrazně větší hodnoty, což jí reálně hrozilo.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ PŘÍBĚHY REÁLNÝCH LIDÍ SI MŮŽETE PŘEČÍST ZDE!

Maskot smutný



Ivana, 25 let - Další oběť manželových dluhů

Diskutovat (0)