Jak se spoří v nových bankách? ZUNO vs. Air Bank


25. 09. 2011  01:12     AR     komentáře (1)

Vstup každé nové banky na trh je pro novináře vítaný v tom, že dává prostor pro tvorbu všelijakých srovnání, poměřování a žebříčků. Současná situace je i v tomto ohledu mimořádná, neboť na tuzemský trh v krátké době vstoupí dvě banky – po nekompromisním a úspěšném vpádu ZUNO Bank se 1. listopadu o přízeň spotřebitelů bankovních služeb bude ucházet česká Air Bank. Podívali jsme se, jaké tyto banky nabízejí služby v oblasti SPOŘENÍ.





ZUNO Bank

Spoření v ZUNO nabízí několik velmi zajímavých prvků. Produkt, se kterým se pravidelně setkáváme i v aktuální mediální kampani a který je možné vést až ve čtyřech měnách, aktuálně nabízí zhodnocení 2 % p.a. na účtu v českých korunách. V zahraničních měnách dostanete méně (1,4 % EUR, 0,3 % USD a 0,4 % GPB). Jako bonus pro nové klienty do 30.9. nabízí banka3,5 % p.a. na běžném šestiměsíčním vkladu. Všechny vklady jsou bez vázanosti, banka nepožaduje minimální vloženou částku ani minimální průměrný zůstatek a, co je podstatné, s vedením ani transakcemi na účtu neúčtuje žádné poplatky.

.

ČTĚTE TAKÉ – SPOŘENÍ ZUNO A DENNÍ ÚROČENÍ

.

Zajímavou službou je i tzv. AUTOPILOT, který klientům umožňuje nastavit si přeposílání prostředků mezi spořicími a běžnými účty přesně podle potřeby. Pro lepší přehlednost si navíc v ZUNO můžete pojmenovat jednotlivé spořicí účty libovolně, například dle účelu, na který si na nich spoříte. Unikátní na spoření ZUNO je denní úročení spořicích prostředků, které umožňuje jejich vlastníkům dosahovat vyššího čistého výnosu. Jak to? Jsou-li vklady úročeny na denní bázi, nemusí z připsaných úroků majitel odvádět 15 % srážkovou daň. Přesně to platí v ZUNO, proto máte připsané úroky nezdaněné.

 

AIR BANK

I Air Bank nabídne pro své klienty spořicí účty, a to hned od svého vstupu na trh. Vlastně dokonce dříve. Jak jsme vás informovali, v bance si totiž můžete doživotně zajistit bonus ve výši 0,2 % p.a. na spořicím účtu v korunách již nyní – stačí se registrovat na webu banky. A co spořisí produkt „Chytré spoření s Air Bank“ nabídne? Žádné poplatky, žádnou vázanost vkladu, možnost vést účty ve třech měnách (CZK, EUR, USD) a pak několik dodatkových služeb, které se mohou hodit. Air Bank vyvinula kalkulátor spoření (Jak dlouho mi bude trvat, než daným tempem naspořím XYZ Kč? Kolik musím spořit, abych tehdy a tehdy měl tolik a tolik Kč? Jak se vyvíjí spoření na mém účtu?) a možnost využívat grafické přehledy. Ze spořicích účtů navíc můžete rovnou nastavit odchozí platby. I Air Bank nabídne možnost dělit spořicí účty na jednotlivé hromádky podle účelu spoření – banka je pojmenovala „virtuální obálky“ – jde o odkaz na obálkové spoření hotovosti, které se hojně praktikovalo v minulém století a někteří spoluobčané (zejména ti dříve narození) jej využívají dodnes.

. SAZEBNÍK AIR BANK - JAKÝ JE? .

Co se úrokových sazeb týče, banka přijde s konceptem TOP 3 – garantuje, že se úroková sazba bude vzhledem k benchmarku vybraných bank pohybovat vždy na medailových pozicích, co se výše úrokové sazby týče. V tomto srovnávacím žebříčku se však nevyskytují všechny banky, některé z nezahrnutých bank přitom nabízí vyšší úroky než banky z žebříčku.

Přehled spoření v Air Bank a ZUNO:

Služba Air Bank ZUNO
Poplatky? NE NE
 - vklad

0 Kč

0 Kč

 - výběr

0 Kč

0 Kč

 - vedení

0 Kč

0 Kč

Minimální vklad? není není
Minimální zůstatek? není není
Více spořicích účtů?

Ano

Ano
Spoření dle účelu? Ano Ano
Více měn?

Ano (3)

Ano (4)

Zdroj: Sazebníky bank


Jak se spoří v nových bankách? ZUNO vs. Air Bank

Diskutovat (1)


Vinou spících peněz na neúročených účtech Češi od počátku roku přišli o

35940459452

Devizová kalkulačka

Vypočítat

Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907