Jak změnily v dubnu tuzemské banky své sazebníky?


17. 04. 2013  16:03     Zdeněk Bubák (Poplatkožrout.cz) / BP.com     komentáře (1)

Jaké změny v oblasti bankovních poplatků přinesl měsíc duben? Většina bank u svých úvěrových produktů a hypoték, kterým končí fixace, zavádí nějakou formu poplatkových prázdnin co se týče vedení úvěrového účtu. Dále zmiňme, že zatímco třeba u Air Bank dochází ke snižování poplatků, GE Money Bank naopak pokračuje v mírném navyšování poplatků. Konkrétní změny v sazebnících jednotlivých českých bank uvádíme níže.

Jak změnily v dubnu tuzemské banky své sazebníky?




Změny poplatků jednotlivých bank s účinností od 1. dubna 2013

Air Bank

Banka snižuje měsíční poplatek za vedení běžného účtu s Velkým tarifem ze 150 Kč na 100 Kč. Dále u běžného účtu s Malým tarifem ruší poplatek za odchozí korunovou platbu do jiné banky v ČR, včetně trvalých příkazů, inkas a SIPO (původně 5 Kč). Nově stojí zaslání SMS o pohybu na účtu 1 Kč za každou (původně banka účtovala za zaslání každých pěti SMS o pohybech na účtu 5 Kč). Pro Malý tarif se dále ruší poplatek za změnu PINu na bankomatu (původně 25 Kč).

.

KALKULÁTOR POPLATKŮ - VYBERTE SI NEJVÝHODNĚJŠÍ ÚČET

.

Máte-li běžný účet s Malým tarifem, můžete nyní vybírat hotovost při platbě kartou v obchodě (CashBack) zdarma, dříve CashBack stál 5 Kč. U platebních karet snižuje banka poplatek za výběr peněz z bankomatu nebo na pobočce jiné banky (CashAdvance) mimo EU z 200 Kč na 100 Kč.

Poplatek u běžných účtů za příchozí či odchozí zahraniční platbu a europlatbu a poplatek za vystavení potvrzení včetně mimořádného výpisu na žádost klienta se snižují z 200 Kč na 100 Kč.

Česká spořitelna

U všech spotřebitelských, hotovostních úvěrů a hypoték sjednaných v období od 1. 3. do 31. 5. 2013 nebo u hypoték, kterým se v tomto období mění fixace, je správa úvěru zdarma po celou dobu trvání úvěru.

Pro Hypotéku Komplet, která je volitelnou službou k Hypotéce České spořitelny, zavádí banka jednorázový poplatek 3 000 Kč.

GE Money Bank

U běžných účtů banky se mění tyto poplatky: Náklady za předávání výpisů poštou se zvyšuje z 20 Kč na 25 Kč pro všechny produkty, kde byl dosud účtován, a u Konta Genius Dual. Zúčtování účetní položky příchozích plateb (mimo položek vzniklých z inkas) se zvyšuje z 5 Kč na 6 Kč pro všechny produkty, kde byl dosud účtován. Banka dále zavádí poplatek za zpracování neroztříděných mincí při vkladu hotovosti majitelem účtu nebo disponentem nad 100 kusů jedné nominální hodnoty ve výši 3 %, minimálně 100 Kč, a poplatek za vklad hotovosti na běžné účty vedené u GE Money Bank provedený třetí osobou ve výši 70 Kč.

Raiffeisenbank

Banka vydává pro nové klienty od 11. 3. 2013 nové debetní karty Debit MasterCard BASIC, Debit MasterCard STANDARD a Debit MasterCard GOLD. K samostatným běžným účtům se karty nevydávají.

Equa Bank

Změny poplatků Equa bank od 15. dubna 2013:

Správa Hypotečních úvěrů Equa bank čerpaných od 15. 4. 2013 a úvěrů se změnou fixace po tomto datu bude zdarma (nyní činí měsíční poplatek 150 Kč). U Refinancování hypoték je odhad ceny nemovitosti do odvolání zdarma.

.

HROMADNÉ VYMÁHÁNÍ POPLATKŮ - PŘIDEJTE SE!

.



Jak změnily v dubnu tuzemské banky své sazebníky?


tak těch změn až tak moc není, ale sympatické je, že banky začínají rušit poplatky za správu hypoték...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16178386336

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více