Jaké úroky na termínovaných vkladech nabízejí družstevní záložny? Až 3,60 % p.a. za roční vklad


21. 09. 2011  19:30     Radek Nechvátal     komentáře (0)

O úrokových sazbách z vkladů v tuzemských bankách se mluví často. Málokdy pochvalně. A i když se v současnosti na tuzemském trhu dějí z pohledu klientů velmi zajímavé věci, zhodnocení peněžních prostředků klientů v bankách se málokdy vyrovná inflaci. Ale co s tím? Investovat? Ale co když se bojím rizika? Nespořit? Nebojte, máme pro vás lepší tip – jsou jím družstevní záložny.





ÚROČENÍ JE VYŠŠÍ A ASI BUDE DÁLE RŮST

Jak jsme vás nedávno informovali, úročení běžných účtů v tuzemských bankách je velmi nízké. Když úroková sazba nedosahuje inflace, znamená to, že peníze se na takových produktech znehodnocují.

.

Aktuální srovnání spořicích účtů

.

Spořicí a termínované účty bank jsou na tom velmi podobně. V reklamních spotech či na billboardech vypadají tučné úrokové sazby impozantně, „zakopaným psem“ bývá malá hvězdička, která je u číslice úrokové sazby uvedena. Ta totiž označuje takzvané pásmové úročení (jako např. u Šikovného spoření České spořitelny nebo Unikátního spoření UniCreditBank, které nabízejí nejvyšší úrokovou sazbu). Pásmové úročení značně snižuje efektivní úrokovou sazbu (tj. reálnou sazbu napříč všemi pásmy)…

.

Házet flintu do žita však není na místě. Alternativa totiž existuje – družstevní záložna. Služby družstevních záložen totiž zahrnují totožné pojištění vkladu, jako máte v bance – 100 tisíc eur, a pokud se podíváme na porovnání sazeb dosažitelných u tuzemských družstevních záložen, vyšší zhodnocení vkladu v porovnání s bankami je zřejmé. Lze předpokládat, že s tím, jak poroste výkonnost ekonomiky a ČNB bude hýbat sazbami nahoru, dále poroste. Minulé zkušenosti ukazují, že na pohyby úrokových sazeb reagují družstevní záložny pro-klientsky rychleji než banky.

.

Vzali jsme modelový případ, kdy chcete zhodnotit částku 100 tisíc Kč na 12 měsíců prostřednictvím termínovaných vkladů. Jaké úroky záložny nabízejí? Podívejme se na tabulku pod textem. Suverénně nejvýhodnější podmínky poskytuje Metropolitní spořitelní družstvo, a sice zhodnocení 3,60 % ročně. Jen o 10 bazických bodů méně zůročí vaše prostředky spořitelní a úvěrní družstvo AKCENTA, který na rožním vkladu nabízí 3,50 %. Sazbou směrem vzhůru výrazně zahýbala ARTESA, u které můžete na totožném produktu dosáhnout velmi slušné sazby 3,40 %. O 0,4 procentního bodu v závěsu (tedy 3,00 % p.a.) je úroková sazba u UNIBONu, WPB Capital a také v záložně CREDITAS. Nejnižší úročení pro uvažovaný objem vkladu v současnosti poskytuje Peněýní dům, spořitelná družstvo.. I tak je to však velmi konkurenční nabídka k většině produktů tuzemských bank. Další, nikoliv nepodstatnou výhodou jsou téměř nulové poplatky za obhospodařování svěřených peněz.

    

Družstevní záložna

Termínovaný vklad 100.000 Kč, 12 měsíců

Metropolitní spořitelní družstvo, zkratka MSD

3,60 %
AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo 3,50 %

ARTESA 

3,40 %

Záložna CREDITAS, spořitelní družstvo

3,00 %

UNIBON - spořitelní a úvěrní družstvo

3,00 %

WPB Capital, spořitelní družstvo

3,00 %

Moravský Peněžní Ústav - spořitelní družstvo

2,80 %

Peněžní dům, spořitelní družstvo

1,70 %
www.bankovnipoplatky.com  


Jaké úroky na termínovaných vkladech nabízejí družstevní záložny? Až 3,60 % p.a. za roční vklad

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12596438560

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více