Jaké změny pro své klienty připravila Komerční banka od ledna příštího roku?


05. 11. 2014  00:14     Veronika Dusová (poplatkozrout.cz)     komentáře (0)

Komerční banka připravila pro své klienty změny sazebníku platné od 1. ledna 2015. V novém sazebníku banka ruší celkem sedm poplatků, na které si klienti stěžovali. Jedná se například o poplatek za neuskutečněný výbě z rezervovaných prostředků na pobočce nebo poplatek za žádost o archivní výpis podanou prostřednictvím elektronického bankovnictví.

Jaké změny pro své klienty připravila Komerční banka od ledna příštího roku?




V novém sazebníku ruší Komerční banka celkem sedm poplatků, na které zaznamenala záporný ohlas ze strany klientů. Jedná se například o poplatek za rezervaci zdrojů u povoleného debetu na běžném účtu fyzických osob, poplatek za neuskutečněný výběr z rezervovaných prostředků na pobočce, za zřízení či změnu zmocnění pro Expresní linku KB nebo poplatek za žádost o archivní výpis podanou prostřednictvím elektronického bankovnictví.

V rámci nového sazebníku jsme se rozhodli zrušit také poplatek za konverzi měn při výběru či vkladu cizí měny na korunový účet. Znamená to, že při cestách do zahraničí si lze pohodlně vybrat například eura z korunového účtu, a to bez poplatku. Tento benefit jsme nabídli klientům již v době turistické sezóny v letních měsících a díky pozitivnímu ohlasu u klientů jsme se rozhodli zohlednit jej nyní v sazebníku natrvalo,“ uvedl Mojmír Prokop, manažer Distribučních kanálů a Customer Intelligence KB.

Vybrané změny sazebníku

Položka Stávající cena Nová cena od 1. 1. 2015
Bezhotovostní platební styk - textová zpráva pro příjemce uvedená v papírovém příkazu klienta 75 Kč bez poplatku
Hotovostní operace - výběry pro občany - Výběr hotovosti s konverzí 2 %, min. 50 Kč bez poplatku
Hotovostní operace - výběry - poplatek za neuskutečněný hotovostní výběr v Kč a v cizí měně z rezervovaných prostředků (s výjimkou výběru ze spořících a termínovaných účtů v Kč a cizí měně) 0,5 %, min. 500 Kč,  max. 5 000 Kč z nevybrané částky bez poplatku
Povolené debety pro občany - rezervace zdrojů (z nečerpané částky) 0,9 % p. a. bez poplatku
Přímé bankovnictví - Expresní linka KB - zřízení zmocnění pro Expresní linku KB 200 Kč bez poplatku
Přímé bankovnictví - Expresní linka KB - úprava ve stávajícím zmocnění na EL KB 30 Kč bez poplatku
Balíčky a běžné účty - výpisy z účtu pro občany - zasílání výpisu v papírové formě poštou s měsíční četností 25 Kč 30 Kč
Balíčky a běžné účty - Výpisy z účtu pro podnikatele v obsluze poboček - zasílání výpisu v papírové formě poštou s měsíční četností 30 Kč 35 Kč
Objednání archivního výpisu prostřednictvím služby přímého bankovnictví - MojeBanka, MojeBanka Business, Profibanka, Multicash nebo Expresní linka Plus  1 Kč za každou stranu bez poplatku

Zdroj: Komerční banka

Díky optimalizaci procesu mohla Komerční banka snížit také cenu za papírový výpis zaslaný klientovi do zahraničí (ze 75 Kč na 69 Kč).

„V rámci nového sazebníku dochází k mírnému zvýšení ceny o 5 korun za poštou zaslaný výpis. Zohledňujeme tak růst nákladů na poskytnutí dané služby v posledních letech,“ doplnil Mojmír Prokop.

Nejnovějšími změnami cen Komerční banka navazuje na dobré zprávy z podzimu loňského roku, kdy prošel významným zjednodušením a pro klienty zvýhodněním unikátní koncept MojeOdměny. Vylepšení mělo u klientů dobrou odezvu a Komerční banka proto chce aktuálními novinkami potvrdit především stabilitu v nastaveném trendu cenové politiky.

HLASOVAT PRO SVÉHO FAVORITA MŮŽETE ZDE!

RPSN maskot



Jaké změny pro své klienty připravila Komerční banka od ledna příštího roku?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16422975904

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více