Jana, 43 let - Přijala peníze pro známého. Hrozilo, že je zaplatí ze svého


08. 10. 2015  00:12     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Paní Jana je laskává dáma, která neumí říkat ne a ráda každému pomůže. Stejně se zachovala i v případě, kdy jí její kamarád, šéf zednické firmy požádal, zda mi si nemohl na její účet poslat jednu platbu, kterou by pak od ní potřeboval vyplatit v hotovosti. Paní Jana souhlasila. Co se dělá dále by nikdy nepřepokládala. ČTĚTE DÁLE!

Jana, 43 let - Přijala peníze pro známého. Hrozilo, že je zaplatí ze svého




Paní Janě skutečně peníze na účet přišly. Dle dohody s kamarádem je vybrala a předala je v hotovosti tak, jak bylo domluveno. Nezapomněla si ještě říci o podpis potvrzení o převzetí této částky, což jí nakonec zachránilo.

Jaké bylo pro paní Janu překvapení, když jí dorazila po nějaké době výzva od jakéhosi právníka o vrácení bezdůvodného obohacení. Paní Jana se z dopisu dozvěděla, že právník zastupuje pana J., který si od jejího kamaráda - šéfa zednické firmy objednal stavbu zděného plotu a chatky, které však nebyly řádně postaveny a předány a došlo k odstoupení od smlouvy. Protože částka nebyla panu J. vrácena, začal zkoumat, na jaký účet byla jeho původní platba za stavební práce odeslána, a zjistil, že se tato neshoduje s číslem účtu zednické firmy. Následně pak pan J. získal informaci o tom, kdo účet vlastní přes svou banku a dožadoval se vrácení bezdůvodného obohacení. Argument zněl, že částka byla uhrazena na cizí účet a to bez právního důvodu a paní Jana neměla právo si tuto částku nechávat, nebo ji někomu dávat, ale měla ji vrátit panu J.

Začal soud, kde se paní Jana bránila tím, že její účet byl použit po dohodě s oprávněným, tedy jejím kamarádem a šéfem firmy a částka mu byla také skutečně předána, tudíž se dostala do rukou oprávněné osoby. Nemohlo tedy jít o bezdůvodné obohacení. Tuto skutečnost potvrdilo i potvrzení o předání hotovosti. Soud se ztotožnil s argumenty paní Jany a žalobu na vydání bezdůvodného obohacení zamítl.

Paní Jana však byla důrazně poučena, aby se už do podobných dobrodružství nepouštěla. Stačilo totiž málo a mohla na celou věc velmi nepříjemně doplatit.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ A POUČNÉ KAUZY A PŘÍBĚHY NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



Jana, 43 let - Přijala peníze pro známého. Hrozilo, že je zaplatí ze svého

Diskutovat (0)