Jaroslav, 48 let:
Nepřečetl si pořádně smlouvu. Zaplatil tučnou sankci


17. 09. 2015  00:19     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Jarda je ve svých letech blázen do aut. Auto si kupuje a mění velice často. Je to jeho koníček, kterému propadl.  Při koupi staršího auta si bohužel nepřečetl pořádně smlouvu. Co pořádně nepřečetl..Jarda jí nečetl vůbec! Jak na to doplatil? ČTĚTE DÁLE!

Jaroslav, 48 let: Nepřečetl si pořádně smlouvu. Zaplatil tučnou sankci




Jarda si vysnil, že si pořídí starší Mercedes. Pěkný kousek. Když ho právě objevil, neměl dostatek svých prostředků. Nechtěl přitom o tento konkrétní kousek přijít. V autoservisu se tak nechal přesvědčit, aby si u nich vzal úvěr. Bude to prý rychlé, schválení půjčky jisté a vše udělají na jednom místě. Tím hlavním argumentem, proč si vzal Jarda půjčku, i když jí reálně nepotřeboval, bylo to, že si mohl ještě ten den auto koupit, odvézt a pořádně projet. Na co tedy čekat dva měsíce na platbu kterou očekával, když může mít auto díky úvěru hned.

Výslovnou podmínkou pro Jardu bylo, aby mohl úvěr splatit předčasně s tím, že to plánuje do dvou měsíců. I z tohoto důvodu také Jarda akceptoval poměrně vysokou úrokovou sazbu, protože ta ho na ty dva měsíce nezabije. Lákadlo nového auta bylo tak velké, že předloženou smlouvu podepsal s důvěrou ve velmi seriózního pána, s nímž o všem jednal.

Nové auto splnilo Jardovo očekávání, dokonce bylo i ve velmi dobrém stavu vzhledem k jeho ceně. Jarda byl spokojený a na nějakou smlouvu zapomněl. Auto je uhrazeno, tak co.

Za dva měsíce dorazily Jardovi odměny z jeho zaměstnání a tak obratem přeposlal Jarda celou částku zůstatku úvěru na úvěrový účet. "Všechno tak skvěle klaplo," říká si. Jaké však bylo jeho překvapení, když po týdnu obdržel od splátkové společnosti výzvu k úhradě pokuty za předčasné splacení a nákladů na sjednání úvěru ve výši 40 tisíc korun!

Po urgenci u autobazaru Jarda s hořkostí zjistil, že ve smlouvě má něco jiného, než co mu sliboval tehdy prodavač nebo zástupce autobazaru. Ve smlouvě skutečně podepsal, že souhlasí se sankcí za předčasné splacení a úhradu nákladů na uzavření úvěru poskytovateli.

Do soudu se Jardovi nechtělo a tak částku uhradil. Už z toho auta nikdy neměl tak dobrý pocit jako dřív. Po roce ho prodal a koupil si jiné, už za svoje vlastní prostředky.

MÁTE TAKÉ TAKOVÝ ČI JINÝ PRÁVNÍ PROBLÉM? CHCETE SE INFORMOVAT NA PRÁVNÍ MOŽNOSTI A POSTUP? NECHCETE NĚCO ZANEDBAT A RISKOVAT TAK SVÉ PROSTŘEDKY? MŮŽETE POUŽÍT NAŠÍ PRÁVNÍ PORADNU ZDE! Poradna je z kapacitních a praktických důvodů zpoplatněna částkou 300,- Kč.

logo



Jaroslav, 48 let: Nepřečetl si pořádně smlouvu. Zaplatil tučnou sankci

Diskutovat (0)