Jasmína, 25 let - Koupila mobilní telefon od známého. Byl kradený


04. 02. 2016  00:29     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA - PRAVDIVÉ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Jasmína vždy toužila po kvalitním mobilním telefonu, ideálně iPhone. Když jí její známý, kterého znala od vidění nabídl prodej tohoto téměř nového telefonu za pouhých 5 tisíc korun, neodolala. Hrozně se těšila až ho vyzkouší. Bylo to však poprvé a naposledy. ČTĚTE DÁLE!

Jasmína, 25 let - Koupila mobilní telefon od známého. Byl kradený




Jasmína neváhala ani chvíli, když dostala nabídku odkupu telefonu od známého od vidění, kterého znala z autobusové zastávky. Nabízená cena byl velmi výhodný a představoval čtvrtinu ceny nového telefonu. Jasmína zaběhla do bankomatu a známému peníze předala. Odpoledne si pak vložila do telefonu svou sim kartu a vše velmi dobře fungovalo. Když si Jasmína poprvé zavolala své mamince, zazvonil u ní doma zvonek.

Ve dveřích stáli dva policisté, kteří jí pozvali na služebnu k podání vysvětlení. Jasmína se na policii dověděla, že telefon, který si zakoupila, je telefonem kradeným. Policisté pak Jasmínu vyhledali podle údajů z její sim karty, která byla do telefonu vložena. Jasmína byla podrobena výslechu, při kterém se cítila jako pachatelka tohoto trestného činu, ale bylo to bohužel nezbytné. Po devadesáti minutách výslechu, kdy Jasmína sdělila vše, co věděla o prodávajícím telefonu i všech okolnostech obchodu, mohla konečně odejít. Nejnepříjemnější na tom bylo, že telefon musela zanechat na policii. Ten byl následně vrácen poškozenému.

Jasmína tak neměla ani peníze, které za telefon vydala, ani vysněný mobilní telefon. S nárokem na náhradu škody se nyní může obrátit na zjištěného pachatele trestného činu. Jasmína však do dnešního dne neví, zda pachatelem trestného činu byl její bývalý známý, od kterého telefon koupila a kterého už od té doby neviděla, nebo někdo další.

Vyšetřování stále probíhá a není vůbec jisté, zda bude pachatel vůbec dopaden a kdo jím ve skutečnosti je. Jasmína v každém případě neměla kupovat takto cennou věc od člověka, kterého znala jen zběžně a to ještě bez jakékoliv podepsané smlouvy. Stejně tak by se nemělo na ulici nakupovat jakékoliv zboží, o jehož původu vůbec nic nevíte.

PŘÍBĚHY REÁLNÝCH LIDÍ VÁM PŘINÁŠÍ ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ PROFIPRAVNIK.CZ

logo



Jasmína, 25 let - Koupila mobilní telefon od známého. Byl kradený

Diskutovat (0)