Jenda, 48 let:
Nechal se znejistět a platí desetitisíce za doménu


25. 04. 2019  00:46     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA - PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Jenda má svojí firmičku s internetovým obchodem. Jeden telefonát  zamíchal jeho životem. Zbytečně platí desetitisíce korun. ČTĚTE DÁLE!

Jenda, 48 let: Nechal se znejistět a platí desetitisíce za doménu




Vše odstartoval telefonát jedné velmi milé paní, která Jendovi zavolala a sdělila mu, že zastupuje poskytovatele domén a zaznamenali nyní zájem spekulantů o název domény velmi podobné doméně Jendy, na níž provozuje svůj internetový obchod, který ho živí. Jenda dostal velký strach z toho, že ho spekulanti připraví o zdroj jeho obživy, a tak si okamžitě na místě objednal přímo od telefonického operátora nabízené internetové domény, o něž, dle varování operátora, právě spekulanti projevili zájem.

Jenda byl dokonce vděčný, že ho zástupce poskytovatele domén kontaktoval a včas ho upozornil na atak spekulantů. Skvělá a potřebná služba, říkal si sám pro sebe Jenda. Jenda přitom věděl, jaká je obvyklá cena registrace domén, a že činí maximálně několik stovek korun. S takovou cenou přitom počítal i u poskytovatele, který mu registraci nabídl.

Nedlouho poté dorazila Jendovi do jeho mailové schránky faktura poskytovatele. Jaká byla část za registraci čtyř doménových jmen? 25 tisíc korun! Jenda nevěřil vlastním očím. Odepsal, že s takto přemrštěnou částkou nesouhlasí a začal hledat na internetu informace k poskytovateli. A že těch informací našel hodně. Všechny veskrze negativní se stížnostmi podobně poškozených a podvedených klientů. V mezidobí mu také přišla odpověď na jeho odmítavý mail od údajného poskytovatele. Ten mu sdělil, že odsouhlasil, při telefonickém hovoru, všeobecné obchodní podmínky poskytovatele a nesmí od uzavřené smlouvy odstoupit. Navíc už poskytovateli vznikly náklady na registraci domén a tak částku, kterou fakturuje, požaduje bez jakýchkoliv diskusí. V opačném případě pohrozil poskytovatel exekucí a dalšími desetitisícovými náklady. 

Jenda se po tomto mailu vylekal a udělal velkou chybu. Požadovanou částku totiž poskytovateli uhradil. Chtěl mít klid a bál se exekucí a hrozeb poskytovatele. V tu chvíli se ještě nedověděl o informaci, že poskytovatel prohrál několik soudních sporů s poškozenými klienty a tedy už žádné žaloby reálně nepodává. Naopak už vydělává především na strachu lidí, jako je Jenda, kteří požadovanou přemrštěnou částku uhradí a věc už dále neřeší.

Potřebujete pomoci ve sporu s podobnými společnostmi, které vydělávají na strachu lidí? 

Kontaktujte naši advokátní kancelář Mgr. Miroslav Zeman, ProfiPravnik.cz na mail: ProfiPravnik@gmail.com



Jenda, 48 let: Nechal se znejistět a platí desetitisíce za doménu

Diskutovat (0)