Ještě za Jaroslavem Kuberou


21. 01. 2020  16:42     Patrik Nacher     komentáře (0)

Rádi bychom zavzpomínali na pana Jaroslava Kuberu, který zanechává tímto svou stopu nejen na našem serveru www.BankovniPoplatky.cz, ale i v životě mnoha lidí, jejíchž život ovlivnil, stejně jako na tváři České republiky, jak ji dnes známe.

Ještě za Jaroslavem Kuberou




Jednou z osobností, která mi napsala opravdu podnětná slova do mé knihy o finanční gramotnosti („Konec finančních negramotů v Čechách“), byl Jarda Kubera. Tehdy senátor a stále ještě primátor Teplic. Připomněl jsem si je a napadlo mě podělit se i s vámi. Jsou totiž platná, snad ještě více než před pár lety. 
 
Jarda psal o dluzích, jejich neúměrnému rozšíření (jak u jednotlivců, tak u států) a důsledcích zadlužování. „Snažme se, abychom se nezařadili mezi ty, kteří si se svými dluhy nevědí rady,“ varoval. A nebyla to jen slova do větru, prázdné fráze, které by se od politika očekávala. Sám se tím totiž řídil a jako dlouholetý primátor Teplic měl hospodaření města naprosto pod kontrolou. Město fungovalo a funguje perfektně, investuje a přitom není zadlužené. O to víc si vážím těch slov. 
 
Kromě vztahu k penězům, dluhům, hospodaření, úsporám mě s Jardou Kuberou spojovaly ještě dvě věci – zdravý selský rozum a vymezování se vůči politické korektnosti a naše výška…J
Na konec svého textu přidal ještě dva citáty, kterými bychom se měli podle něj inspirovat: 
 
„Nejsnáze vydělané peníze jsou ty, které neutratíme.“
„Z každé vydělané koruny si dej deset haléřů na stranu. Budou se ti hodit.“
 
Když vidíte, že se tím autor těchto vět řídil ve svém soukromí i ve vedení města, o to více si jich vážíte. Stejně jako Jardy Kubery. Bude nám všem moc chybět.
 
Patrik Nacher, poslanec a vydavatel Bankovnípoplatky.cz
 


Ještě za Jaroslavem Kuberou

Diskutovat (0)