Jitka, 50 let. Nezaplatila zdravotní poplatek. Stále jí stíhá exekuce


10. 03. 2016  00:19          komentáře (1)

KASUISTIKA - PŘÍPĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Paní Jitka neuhradila zdravotní poplatek 30 korun za návštěvu u svého lékaře. Za to ji stále stíhá exekuce a to i po zrušení těchto poplatků. ČTĚTE DÁLE!

Jitka, 50 let. Nezaplatila zdravotní poplatek. Stále jí stíhá exekuce




Paní Jitka je normální žena. Nejedná se o nějaké nezodpovědné individuum. Před čtyřmi lety byla u svého lékaře. Protože neměla u sebe bohužel hotovost, domluvili se, že poplatek uhradí při příští návštěvě, tedy při kontrole. Jelikož se však i bez dalších vyšetření stav paní Jitky zlepšil, už k lékaři nešla. A to ani později. Mezitím lékař skončil svou praxi a v rámci ukončení se zjistil i dluh na poplatku paní Jitky. Paní Jitka přitom nebyla k zaplacení nijak vyzvána. Ostatně poštovné za urgenci by stálo více, než zmíněný poplatek. Nicméně lékař ji musel dát k soudu. Paní Jitce přitom nedorazilo žádné soudní rozhodnutí, ani výzva. Důvodem mohla být i skutečnost, že se Jitka v mezidobí stěhovala do jiného bydliště.

Prvním dokumentem, ze kterého se Jitka dozvěděla o dluhu, byl exekuční příkaz exekutora. Dle něho měla Jitka zaplatit nejen třicetikorunový poplatek, ale také náklady řízení v hodnotě několika tisíc korun. 

Paní Jitka se snažila splácet dle svých možností několik stovek korun měsíčně, protože je nezaměstnaná. Nicméně dluh nebyl dosud doplacen. 

V mezidobí pak došlo také ke zrušení zdravotních poplatků. Ani to však Jitce nepomohlo od exekuce. Kvůli 30 korunám bohužel bude muset zaplatit tisíce. 

Fakt, že ani zaplacení zdravotního poplatku nemuselo ochránit člověka od exekuce, dokazuje Pan Pavel. Tento důchodce u lékaře řádně platil. Poté, kdy se s tímto lékařem, který byl jeho sousedem, nepohodl v nesouvisející věci, lékař se mu pomstil. Podal žalobu na úhradu několika zdravotních poplatků ze strany Pavla. Důvodem byl fakt, že lékaři standardně nevystavovali na příjem poplatku třicet korun žádné potvrzení. Pacienti prostě u sestry zaplatili poplatek a odešli. Pan Pavel tak nemohl dokázat, že poplatky skutečně zaplatil. Musel tak uhradit a to už podruhé všechny poplatky v řádu několika stovek korun.

I to je dědictví zdravotních poplatků.

DALŠÍ PŘÍBĚHY NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



Jitka, 50 let. Nezaplatila zdravotní poplatek. Stále jí stíhá exekuce

Exekuce
http://www.ne-exekuci.cz Je mi líto lidí s exekucí :(...
Diskutovat (1)