Již počtvrté pomáhali zaměstnanci ze skupiny ČSOB neziskovým organizacím


27. 10. 2011  10:04     Pavla Hávová     komentáře (0)

V rámci programu „Pomáháme společně“ proběhly na podzim již čtvrté dobrovolnické dny. Zapojilo se do nich více než 500 zaměstnanců napříč celou skupinou a oproti loňskému roku se zvýšil počet týmů, které jely pomáhat společně. Mnozí si tak mohli vyzkoušet práci v neziskových organizacích a zároveň i jiný týmový zážitek.





Někteří zaměstnanci se během dobrovolnických dnů zaměřili na pomoc přírodě. Pomáhalo se např. v lese v Libereckém kraji, kde zaměstnanci stavěli oplocenky kolem stromků, v CHKO Český ráj zase sbírali odpadky podél naučných stezek a uklidili skládku. Jiní zavítali také do CHKO Bílé Karpaty, kde pokosili louku tradičním způsobem. Někteří vyrazili pomáhat i do psího útulku Dar, kde vybudovali zimní kotce.

Do areálu ZOO Praha zavítal tým Obchodního Controllingu. „Letošní den v rámci dobrovolnických dnů jsme v našem útvaru věnovali ZOO Praha. Nádherně se vydařilo počasí, sluníčko potěšilo nás i zvířata. Ocenili jsme, že jsme si mohli prohlédnout ZOO zevnitř. Podívali jsme se i do několika klecí, kde jsme vykopávali přerostlé jehličnany a sázeli mladé bambusy za dozoru nervózních ptačích obyvatel. Pomohli jsme s údržbou zeleně, dozvěděli jsme se spoustu zajímavého o fungování ZOO a celý den jsme si moc užili. Příští rok určitě vyrazíme znovu,“ hodnotí své dojmy výkonná manažerka Jitka Šlapalová.

Dalším týmem, který se do dobrovolnických prací zapojil, byl tým z útvaru Retail Jihozápadní Čechy. „Během dobrovolnických dnů jsme vyrazili pomáhat se zahradnickými pracemi do Lednicko-valtického areálu. Nejenom, že jsme udělali něco pro sebe a pro své zdraví, ale jsme rádi, že jsme pomohli dobré věci. Společný výjezd jsme také využili k neformálním diskusím a tmelení týmu. Navíc nám přálo hezké počasí, a tak jsme strávili příjemný den v krásném prostředí zámeckých zahrad Lednicko-valtického areálu. Závěr dne nám zpříjemnila mimořádná prohlídka zámku,“ sdělila své pocity a zkušenosti Jana Sácká.

Během dobrovolnických dnů se mnozí také rozhodli pomáhat handicapovaným a duševně chorým lidem. Zaměstnanci např. vyrazili s vozíčkáři na výlet do zámku v Častolovicích a pomohli s administrativou v Občanském sdružení Anabell.

Výkonný manažer útvaru Procesního řízení Retail/SME Roman Eichler zavítal se svým novým týmem do Centra služeb Hvozdy. „Když jsem spolupracovníky oslovil s námětem netradičního teambuildingu formou pomáhání, většina měla zájem, ale nevěděli, do čeho jdou. Kolegové, kteří dobrovolnické dny v bance organizují, nám zařídili akci v Centru pomoci handicapovaným Hvozdy. Během dne jsme se vrhli do vyklízení skladu, sekání trávy, řezání dřeva, natírání plotu, který sál jako houba, oklepávání staré omítky apod. Kdo se nesetkal s mentálně postiženými lidmi, nepochopí, že litovat jich nemá smysl. Naopak bychom jim mohli závidět, s jakou radostí vychutnávají každou chvilku, od uklízení, až po rozhovor s pomocníky. Všichni jsme si pomáhání natolik užili, že jsme se prakticky jednohlasně shodli na opakování, protože do takovýchto akcí se rozhodně vyplatí čas investovat,“ říká Roman Eichler.

Součástí dobrovolnických dnů byla také pomoc zaměřená na děti a seniory. Pomohly se např. vymalovat prostory Domova Sue Ryder a Oblastní charity Ústí nad Orlicí. Pracovalo se také na zahradě a v parku Domu Sv. Antonína, kde vzali zaměstnanci skupiny místní klienty na procházku. Pro děti se pomohlo zorganizovat „Hravé odpoledne na farmě“ a umýt okna a hračky pro děti ve Středisku pomoci ohroženým dětem ROSA.



Již počtvrté pomáhali zaměstnanci ze skupiny ČSOB neziskovým organizacím

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16504420064

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více