Již třetí záložna nabízí možnost běžného účtu! Konkurence bank sílí!


05. 05. 2008  11:03     redakce BP.com     komentáře (0)

Nechcete platit vysoké poplatky v bankách? Opět se rozšířilo spektrum řešení. Mimo největší záložny FIO nabízí bankovní služby už i další družstevní záložna WPB Capital.





Nechcete platit vysoké poplatky v bankách? Opět se rozšířilo spektrum řešení. Mimo největší záložny FIO nabízí bankovní služby už i další družstevní záložna WPB Capital. WPB Capital se stalo po záložnách FIO a Unibon třetím spořitelním družstvem s vlastním kódem banky.

Nová konkurence bank je realitou

Od 1. dubna 2008 je přímo napojeno na clearingové centrum ČNB a najdete jej pod kódem banky 2050. Tato skutečnost potvrzuje seriózní zájem spořitelních družstev stát se důležitou součástí finančního trhu tak, jak je tomu ve vyspělých evropských zemích.   Banky tak získávají další konkurenci, která bude vytvářet větší tlak na jejich poplatkovou politiku.   Už od května je služba plně dostupná všem klientům a nabízí plnohodnotný platební styk včetně trvalých příkazů, plateb SIPO a inkasa.

Banky znepříjemňují novým konkurentům život

Bohužel se WPB Capital musí potýkat s podobnými problémy jako například mBank při vstupu na český trh.   „Přestože v oficiálním číselníku identifikačních kódů bank vydaném ČNB figuruje WPB Capital od 1. dubna, některé banky nás stále ještě nezařadily do svých číselníků, což našim klientům někdy způsobuje potíže s platbami. Samozřejmě se snažíme v co nejkratší době tuto komplikaci vyřešit," uvedl Martin Kušmirek, obchodní ředitel WPB Capital.   Alternativa bank pro všechny klienty tak reálně existuje, a to i přes překážky, které se snaží banky své nové konkurenci klást. Na základní služby vztahující se k řízení běžného účtu brzy naváží i další služby, které jsou u bank běžné.   "V dohledné době chceme zavést phonebanking, internetbanking a další služby, které jsou v dnešní době standardem v bankovním sektoru. Naší doménou však i nadále zůstávají výhodné spořicí produkty, které lze založit a ovládat na dálku již nyní," doplňuje Kušmirek.  


Již třetí záložna nabízí možnost běžného účtu! Konkurence bank sílí!

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15714288112

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více