J&T Banka chce i méně bohaté lidi (HN)


07. 10. 2009  06:57     Olga Skalková     komentáře (4)

J&T Banka, která patří do finanční skupiny J&T a dosud se zaměřovala na velké firmy, jako jsou Lesy nebo Osinek, a skupinu nebohatších klientů, mění strategii.





V těchto dnech začíná sbírat vklady i od méně movitých klientů. Lidem, kteří si u ní uloží nejméně půl milionu korun na rok, garantuje roční úrok 4 procenta. U termínovaného vkladu na dva roky se stejnou minimální částkou je roční zhodnocení o půl procenta vyšší. U vkladu nad jeden milion korun přidá banka klientovi dokonce ještě další bonus - poukázku na týdenní pobyt pro dvě osoby v Tatrách do hotelů, které patří do tatranského holdingu skupiny. Aktuálně jde o nejvyšší úrok na tuzemském bankovním trhu. Více nabízejí jen některé kampeličky. Nová nabídka J&T má v hledáčku lidi s majetkem v řádu jednotek milionů korun. Termínované vklady jsou prvním krokem banky do vyššího retailu. Postupně v něm chce nabídnout i další možnosti zhodnocování úspor, jako jsou strukturované vklady nebo investice do fondů. Novou službu J&T Banka zavádí pod obchodním názvem Clear Deal. "Z analýz, které jsme si nechali udělat, vyplynulo, že většina lidí s majetkem několika milionů se hodně dívá na úroky na termínovaných vkladech a za zajímavou nabídku by považovali úrok o jeden až jeden a půl procentního bodu vyšší, než mají ve své hlavní bance. Právě touto nabídkou jsme se proto rozhodli je začít na novou značku zvykat," řekl včera novinářům ředitel J&T Banky Štěpán Ašer. Nástup do vyššího retailu není spojen se zakládáním nových poboček, banka nepočítá ani se zřizováním běžných účtů a zajišťováním běžného platebního styku. Vklady a investice bude nabízet přes finanční poradce, které si proškoluje. Zhruba stovce je připravena zajistit potřebné zázemí pro hlubší poradenství, spolupracovat chce až s tisícovkou poradců. Na Slovensku už J&T Banka obdobnou nabídku rozjela od poloviny srpna. Ašer uvedl, že do jednoho roku by chtěla banka tímto způsobem získat v Česku 2 - 3 miliardy korun na vkladech od zhruba dvou tisíc klientů. Odmítl, že by důvodem tohoto kroku byly problémy s likviditou, banka se snaží diverzifikovat zdroje, aby si mohla zvýšit rating a získávat je z finančního trhu. J&T Banka v poslední době zeštíhluje. Podle Ašera bance začátkem roku klesly závazky ke klientům asi o jednu miliardu korun na 31,5 miliardy korun, úvěrová angažovanost se nyní snížila o 2 miliardy korun na 28 miliard a bilanční suma klesla na 37,3 miliardy korun. Objem úvěrů je banka podle jejího ředitele připravena a schopna do roka snížit, a to na polovinu až šedesát procent bilanční sumy. "Celoroční zisk bude díky rozpuštění opravných položek lepší než vloni," řekl Ašer. Loni banka vydělala 241 milionů korun.


J&T Banka chce i méně bohaté lidi (HN)

Re:Re:méně bohaté?
Asi máte pravdu, pořád jsem zvyklá uvažovat v sumách jako před deseti lety, 500 tisíc se dneska už d...
Re: méně bohaté?
No, asi to neni pro každýho, na druhou stranu 500 tisíc dneska nejsou žádný velký peníze. Jen škoda,...
méně bohaté?
No to si tedy nejsem jistá, zda půl milionu jsou "méně bohatí"...Mít půl milionu, nevím, jestli bych...
Diskutovat (4)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16332523776

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6230
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8460
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3705
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8130
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0724
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více