J&T BANKA ocenila nejlepší mladé investory


12. 05. 2011  11:02     Eva Vinšová     komentáře (0)

Investiční hra J&T BANKY, v níž mohli studenti středních a vysokých škol virtuálně obchodovat s akciemi na burze, zná svého vítěze. Stal se jím devatenáctiletý student Prvního českého gymnázia v Karlových Varech Adam Slabý. V konkurenci dalších 156 mladých investorů zhodnotil fiktivní milionové portfolio celkem o více než 120 tisíc korun. Navíc jeho investiční strategie byla odbornou porotou vyhodnocena jako nejlepší. Ceny vítězi a dalším čtyřem nejúspěšnějším investorům předali vedoucí úseku Finanční trhy J&T BANKY Daniel Drahotský a hlavní analytik Milan Vaníček.





„Chtěli jsme si touto soutěží ověřit, jaký je mezi mladými lidmi zájem o investování. Byli jsme příjemně překvapeni tím, kolik studentů se do hry zapojilo. Ti nejlepší prokázali svůj talent a do budoucna, až získají více zkušeností, mají určitě velký potenciál stát se úspěšnými investory,“ řekl Daniel Drahotský.   „Také nás velice překvapilo, že vítězem se stal nikoliv student vysoké školy, ale teprve student školy střední. Navíc před ostatními soutěžícími zvítězil s velkým náskokem. Adam Slabý je rozený trader, svou investiční strategii měl velmi dobře postavenou a v řadě ohledů jednal jako zkušený investor. Jeho výkon je úctyhodný. Gratulujeme jemu i ostatním výhercům,“ doplnil Milan Vaníček.   Soutěž byla J&T BANKOU vyhlášena letos v březnu v rámci studentského veletrhu Career Days. V 1. kole byl každému soutěžícímu zpřístupněn online účet s virtuálním milionem korun pro obchodování s cennými papíry jako na reálném trhu. Cílem bylo dosáhnout co nejvyššího zhodnocení portfolia. Ve 2. kole pak pět nejlepších prezentovalo odborné porotě J&T BANKY svou investiční strategii. Ta posléze rozhodla o konečném pořadí a cenách v podobě tabletů, poukázek na nákup knih či večeře v pražské restauraci Buddha bar.    „Účast v soutěži a možnost porovnávat se s ostatními mě lákala natolik, že jsem si kvůli ní založil profil na Facebooku, abych se na J&T Talent Areně mohl přihlásit a sledovat průvodní informace o výsledcích. Úspěch v soutěži a získání nových kamarádů mezi finalisty mě podpořilo v tom, že se o oblast investic budu zajímat i nadále,“ řekl vítěz soutěže Adam Slabý.


J&T BANKA ocenila nejlepší mladé investory

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16501969488

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více