J&T BANKA vrátí Ostravě proslulou kavárnu Elektra


04. 04. 2012  18:54     tz     komentáře (0)

J&T Banka na dnešní tiskové konferenci představila svůj záměr s prostory proslulé kavárny Elektra. Ostravané se tak mohou těšit na J&T Banka Café, která v prostoru zaniklé prvorepublikové kavárny vznikne. Zcela unikátní koncept banko-kavárny, který v sobě pojí svět financí s elegantní a architektonicky velmi zajímavou kavárnou, dává Elektře zcela nový rozměr a přenáší její odkaz do 21. století. Kromě posezení s obchodními partnery, přáteli či rodinou nad šálkem výborné kávy, tak zde půjde vyřídit potřebné bankovní operace. V novém kabátě se kavárna představí v průběhu letošního léta.





Celková rekonstrukce byla zahájena po mnohých konzultacích s městem Ostrava, zejména městskou částí Moravská Ostrava a v dělné spolupráci s památkáři s cílem navázat na původní architektonický styl a udělat z Elektry kavárnu ve vídeňském stylu, ovšem s použitím soudobějších detailů i klasických a trvanlivých materiálů. „I přes zachování a obnovení všeho, co je možné a doložitelné dle původního konceptu z roku 1926, však nepůjde o žádné retro, ale o soudobě interpretovanou, bez zbytečných okras, aplikovanou klasiku,“ uvádí k rekonstrukci architekt Petr Hrůša. Elektra, která v Ostravě sloužila před sto lety jako  zábavní kavárenský prostor pracující veřejnosti, etablované z řad horníků, pak dnes bude nabízet potěšující sváteční  kavárenské prostředí široké veřejnosti, společenským elitám a klientům J&T.

 

K tomu, aby námět vyšel naplno, je uzpůsoben také interiér a materiály v něm použité. Dřevěné obložení a zábradlí je z kvalitního exotického dřeva merbau, litá teracová podlaha bude připomínat jemně zrnitou palladiánskou litou dlažbu a bar bude řešen v původním autorském charakteru interiéru s plastickým výrazem jednoduchého pultu z carrarského mramoru. „Z důvodů pozitivního vztahu přirozeného lidského vnímání k ornamentu, se v interiéru také pracuje s elegancí krásných tkanin a jednoduchým soudobým dekorem látek a potahů. Část prostoru, zejména na galerii a v menší části přízemí  bude věnována pohodlí návštěvníků ve stylu evokujícím klubovou atmosféru,“ uzavírá architekt Petr Hrůša.



J&T BANKA vrátí Ostravě proslulou kavárnu Elektra

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15556510240

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více