Kandidáti na českého prezidenta - čí účet je transparentní?


26. 09. 2012  16:02     Roman Šemík     komentáře (0)

V posledních dnech se v různých pádech skloňuje sousloví transparentní účet. V souvislosti s prezidentskou (před)volební kampaní si někteří kandidáti tento účet již založili, jiní ho nadále jen slibují.





Také zde na těchto stránkách jsme v minulosti nahlíželi průhlednost tohoto speciálního typu bankovního účtu z různých stran. První dobrou zprávou těchto dnů je, že se nám rozšířila paleta bankovních domů, které mají tento typ účtu v nabídce. Kromě těch dosavadních (Fio banka, GE Money Bank, Raiffeisenbank), to je nově Česká spořitelna.

.

Zatím má dva klienty s tímto typem účtu, a zarážející je, že kandidát, který stačil oblepit republiku billboardy a stihl rozeslat lidem svůj životopis, má na kontě vstupní sumu 100 Kč. Je evidentní, že existuje jeden nebo více „volebních“ účtů a my se ptáme, zda po překonání technických problémů budou „netransparentní“ účty zrušeny. Už opět sklouzávám k negativnímu tónu.

.

Tedy na závěr opět něco povzbuzujícího. Transparentní účet má i politická strana, která sice není stranou parlamentní (na její kandidátce nebyl nikdo zvolen), ale má několik poslanců a drží křehkou parlamentní koaliční převahu nad rozbouřenými vodami v hradčanském podhradí. S mnohými kroky v politice dnešních dnů můžeme nesouhlasit, ale kroky ke zprůhlednění financování věcí veřejných můžeme jen vítat.



Kandidáti na českého prezidenta - čí účet je transparentní?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15739200928

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více