Katolickému fondu přibude po dvou letech další podfond. Tentokrát se zaměří na nemovitosti


24. 02. 2017  14:38          komentáře (0)

Katolický fond, který spravuje majetek České biskupské konference (ČBK) a všech osmi římskokatolických diecézí v České republice, zahajuje činnost třetího podfondu. Kromě Růstového a Výnosového podfondu se tak nově zaměří i na investice do nemovitostí. Česká národní banka v minulém týdnu oficiálně potvrdila registraci Nemovitostního podfondu[1], který vytvořila společnost ČSOB Asset Management. Investiční strategii budou ve spolupráci s odborným týmem skupiny ČSOB/KBC vytvářet experti Patria investiční společnosti, kteří budou chod podfondu také řídit.



[1] Oficiální název podfondu je Nemovitostní podfond, Fond udržitelnosti Římskokatolické církve, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a. s., ISIN CZ0008042561

Katolickému fondu přibude po dvou letech další podfond. Tentokrát se zaměří na nemovitosti




„Nemovitostní podfond Katolického fondu jsme se rozhodli připravit na základě požadavku církevních zástupců, kteří projevili zájem ještě více diverzifikovat své finanční rezervy. Díky němu budou moci investovat například do zemědělské půdy, komerčních či kancelářských prostor, které ale budou podléhat přísným etickým požadavkům ze strany církve,“ upřesňuje Jaroslav Rozehnal, obchodní ředitel ČSOB Asset Management.

 

Stejně jako v případě již dříve založených podfondů bude i tento třetí zpřístupněn nejen zakládajícím členům (diecéze, ČBK), ale i dalším kvalifikovaným investorům z řad římskokatolické církve. „Realitní portfolio budou řídit specialisté na segment nemovitostí z Patria investiční společnosti ze skupiny ČSOB/KBC,“ upřesňuje Pavel Tichý, její generální ředitel.

 

„Katolický fond včetně jeho tří podfondů jsme vytvářeli proto, aby římskokatolická církev získala jeden ze zdrojů prostředků, který jí po skončení restitučního vypořádání umožní fungovat nezávisle na přímém financování státem,“ vysvětluje Aleš Zíb, člen představenstva odpovědný za správu portfolií a finance, ČSOB Asset Management.

 

„Kromě toho, že jednotlivé diecéze zpravidla investují a hospodaří samostatně, je tento nemovitostní fond projevem jejich vůle investovat do určité míry také společně. Jsem přesvědčen, že i díky investičním nástrojům, které nám skupina ČSOB umožňuje využívat, se zvládneme o naši budoucnost postarat v rámci zodpovědného, etického a dlouhodobě udržitelného zhodnocování našich aktiv,“ dodává Stanislav Přibyl, generální sekretář ČBK.

 



Katolickému fondu přibude po dvou letech další podfond. Tentokrát se zaměří na nemovitosti

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15665972048

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více