KAZUISTIKA:
Jak se Petra dokázala postarat současně o dítě i o práci


09. 08. 2018  00:39     Miroslav Zeman     komentáře (0)

FINANČNÍ GRAMOTNOST - KAZUISTIKA: Reálné příběhy našich čtenářů. Jak Petra našla práci při mateřské a dokázala zkloubit péči o své dítě s prací a přivýdělkem. Není to jednoduché, ale jde to.

KAZUISTIKA: Jak se Petra dokázala postarat současně o dítě i o práci




Petra zjistila, že je těhotná. Musela přerušit práci a odejít na rizikové těhotenství a právě v této těžké chvíli ji opustil i její přítel, otec dítěte. Petře se prudce snížily příjmy. Po narození dcery musela sama pořizovat veškeré vybavení jako kočárek, postýlku, oblečení, zásobu plen, kosmetické přípravky a další nutné výdaje, které se vyšplhaly na téměř dvacet tisíc korun.

Petřiny příjmy z rodičovského příspěvku ji navíc sotva stačily na úhradu nájmu a dalších potřeb. Proto se Petra rozhodla, že si najde práci z domova. Hledala na internetu a narazila na zajímavou nabídku. Zaměstnavatel v inzerátu sliboval zajímavý výdělek a časově nenáročnou práci. Petra tedy kontaktovala zaměstnavatele na uvedený mail se svou žádostí.

Druhá strana potvrdila, že Petra bude fungovat z domova jako administrativní pracovník a částečně jako účetní. Pro práci potřebuje mít zřízen bankovní účet, kam jí budou občas chodit platby pro zaměstnavatele, které zaměstnavatel v rámci svého podnikání sám použije. Z těchto částek si pak měla Petra ponechat každý měsíce deset tisíc korun a částku měla zapsat do tabulky a zasílat na mail zaměstnavateli. Petra byla nadšena touto příležitostí. Její zaměstnání, na které ani nepodepisovala žádnou pracovní smlouvu, trvalo asi tři měsíce. Za tu dobu přišlo Petře na účet bezmála dvě stě tisíc korun, které následně dle pokynů přeposílala na jiné bankovní účty.

Každý měsíc si ponechala z uvedených peněz slíbených deset tisíc korun. Po třech měsících přišlo Petře předvolání na policii k výslechu. Na policii se Petra dozvěděla, že je podezřelá ze spáchání trestného činu, nebo pomoci při páchání trestného činu podvodu. Peníze, které chodily Petře na účet, totiž byly prostředky z trestné činnosti, které zaplatili zákazníci jednoho z několika internetových obchodů. Tyto prostředky pak přešly přes několik bankovních účtů, až skončily na účtu v zahraničí. Petra byla v šoku. Před obviněním a trestním stíháním ji zachránil jen fakt, že prokázala komunikaci s tajemným zaměstnavatelem a bylo zřejmé, že o trestné činnosti nic nevěděla a tedy nekonala úmyslně. Jen o vlásek se Petra vyhnula velké životní nepříjemnosti a problému. Částky, které si ponechala Petra jako odměnu za svou práci, musela vrátit poškozeným. Inu, když je něco podezřele snadné, je to podezřelé.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ A REÁLNÉ PŘÍBĚHY NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



KAZUISTIKA: Jak se Petra dokázala postarat současně o dítě i o práci

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více