KAZUISTIKA:
Petra nechala svůj nábytek u přítele. Přišla o vše


01. 08. 2019  00:28     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA - REÁLNÉ PŘÍBĚHY NAŠICH ČTENÁŘŮ: Petra naletěla svému krátkodobému příteli. Přijít o vše je přitom tak snadné a jednoduché. O tom se přesvědčila právě i naše Petra.

KAZUISTIKA: Petra nechala svůj nábytek u přítele. Přišla o vše




Petra se seznámila s Tomášem na diskotéce. Byla krátce po rozchodu a tak byla velmi šťastná, že si tak rychle našla novou známost. K tomu ještě velmi šaramantního a vtipného člověka, jakým Tomáš bezesporu je. Po několika týdnech se pak Petra k Tomášovi přestěhovala. Protože před tím bydlela v nájemním bytě, přestěhováním svých věci k Tomášovi mohla výrazně ušetřit.

Soulad a spokojenost však netrvaly příliš dlouho. Po dvou měsících začalo docházet k prvním hádkám, které následně gradovaly a pro Petru se stala tato známost spíše příteží. Petra se proto rozhodla od Tomáše odstěhovat. Bohužel její rozhodnutí bylo velmi ukvapené a tak po jedné vážné hádce hodila Petra po Tomášovi klíč od bytu a demonstrativně byt opustila s několika nejdůležitějšími věcmi s tím, že pro nábytek a zařízení si následně přijede, až si zajistí nové bydlení.

Petra hledala nový byt asi dva týdny. Poté napsala Tomášovi sms, že si může přijet pro své věci. Tomáš nekomunikoval. Po desítkách výhružných sms nakonec Tomáš Petře odepsal, že je mu líto, ale že u něj nic nemá, a vše si už odstěhovala. Petra zuřila. Navštívila policii a podala na Tomáše trestní oznámení. Policie ale Tomáše po krátkém výslechu propustila a celou věc uzavřela s tím, že se neprokázalo, že by měl Tomáš jakékoliv věci či majetek Petry u sebe doma. Policie navíc nemohla proti vůli Tomáše do bytu vstoupit. Je navíc otázkou, zda by tam ještě věci Petry byly. 

Petra se také obrátila na civilní soud a požadovala po Tomášovi vrácení věcí nebo náhradu škody. Bohužel však nebyla schopna prokázat, že se uvedené věci u Tomáše nacházejí, a že je tam vůbec kdy Petra měla umístěné. Po soudní prohře poznala Petra, že prohrála. Pronajala si sice nový byt, kde bydlí sama, ale má ho prázdný a jen těžko šetří na nové zařízení a vybavení bytu. Pro příště už Petra ví, že musí věci, které nechává u cizího člověka v bytě nebo domě vyfotografovat, nebo si ponechat klíče do té doby, než si věci vystěhuje.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ PŘÍBĚHY NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



KAZUISTIKA: Petra nechala svůj nábytek u přítele. Přišla o vše

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více