Kazuistika:
Petra si vzala co jí patřilo. Spáchala tím ale trestný čin


07. 02. 2019  01:24     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA – REÁLNÉ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Některé věci se zdají být logické a přesto nejsou dovolené a někdy za takový postup hrozí i vězení. O tom se přesvědčila právě naše Petra, které bylo letos 37 let.

Kazuistika: Petra si vzala co jí patřilo. Spáchala tím ale trestný čin




Petra pracuje jako servírka. Společně s kamarádkou si založili restauraci s barem, kde ale Petra figurovala jako zaměstnanec. Přesto na zařízení restaurace přispěla částkou téměř 40 tisíc korun, které darovala firmě.

Vše fungovalo asi rok. Poté jí její společnice a současně zaměstnavatelka přestala vyplácet mzdu. Petra navíc neměla nárok ani na podíl ze zisku s podnikání, protože oficiálně nebyla uvedena jako spolumajitelka podniku. Společnice se vymlouvala na to, že nejsou dost vysoké tržby, že musí platit dluhy, ale Petra věděla, že jsou to jenom nepravdivé výmluvy.

Svou společnici a zároveň zaměstnavatelku urgovala, a když nedostala plat ani třetí měsíc, kdy dluh už dosahoval téměř 50 tisíc korun, rozhodla se vzít vše do vlastních rukou. Než by se s bývalou kamarádkou soudila, vzala si z restaurace veškeré vybavení které zakoupila v minulosti a odvezla si ho domů. Zároveň své společnici oznámila, že dává výpověď a končí s ní veškerou spolupráci.

Nečekala však reakci, která následně přišla. Druhý den si Petru odvezla policie k výslechu s tím, že její bývalá kamarádka na ní podala trestní oznámení z trestného činu krádeže. Po výslechu Petra, pak policie Petru skutečně obvinila. I když si Petra myslela, že jednala zcela bezchybně a na odvoz svých věcí, kdy jí navíc zaměstnavatelka dlužila několik desítek tisíc na mzdě, kterou skutečně odpracovala má nárok. Bohužel tomu tak nebylo. Trestný čin tak překvapivě nespáchala společnice Petra, která jí opakovaně neplatila mzdu a Petra jí byla dobrá na to, aby jí přispěla do jejího podnikání, ale právě Petra tím, že si vzala to co kdysi sama zakoupila. Věci však byly součástí učetnictví firmy a byly také jejím majetkem. Petra skutečně způsobila krádež a byla soudem odsouzena k podmíněnému trestu odnětí svobody na jeden rok.



Kazuistika: Petra si vzala co jí patřilo. Spáchala tím ale trestný čin

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více