KAZUISTIKA:
Porovnáním cen se dají ušetřit tisíce


11. 07. 2019  00:55     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA: Pouhým porovnáním cen různých dodavatelů zboží a služeb lze dosáhnout velmi vysokých úspor. Vyhledavače a porovnavače cena nalezneme standardně na internetových webech.

KAZUISTIKA: Porovnáním cen se dají ušetřit tisíce




Jiřina s Oldou ušetřili v posledním půl roce na provozu své domácnosti přes tisíc korun měsíčně. I takovou částku lze ušetřit, pokud je rodina aktivní a pečlivě sleduje vývoj, výši a charakter svých výdajů. Za rok se jim tak podařilo ušetřit více než 12 tisíc korun, které by jinak Jiřina s Oldou vydali za zbytečně drahé služby. K této úspoře přitom stačilo poměrně málo. Jiřina s Oldou si udělali společně přehled a analýzu pravidelných výdajů. Tedy zejména těch, které jim odcházejí automaticky na základě trvalých příkazů nebo inkasa.

Protože manželé topí ve svém bytě plynem, kterým také ohřívají vodu, připadá na výdaje za plyn nejvyšší částka v rodinném rozpočtu. Jiřina, která se stala mozkem a iniciátorem této akce, si na internetovém porovnávači porovnala výši cen nabídek dodávek plynu a elektřiny. Přitom zjistila, že u konkurenčních dodavatelů by zaplatila o 10 % méně než v případě svého aktuálního dodavatele v rámci daného tarifu a služby. Manželé neváhali a rozvázali smlouvu s původním dodavatelem a uzavřeli smlouvu s dodavatelem novým. Tímto způsobem následovala změna dodavatele elektřiny a operátora mobilních telefonických služeb pro oba členy rodiny. A to nebylo všechno. Olda se dozvěděl o možnosti úspor prostřednictvím refinancování úvěru a díky internetovému porovnávači si vyhledal nejvýhodnější nabídku. Díky té pak snížil splátky úvěru o několik stovek korun měsíčně. Vše se přitom vyřídilo velmi snadno a rychle. Když se podařilo manželům odbourat tyto velké částky, zbytečně vynaložených výdajů, přesunuli svou pozornost i na ty zdánlivě nižší. Manželé tak zjistili, že každý z nich platí na poplatcích za vedení účtu přes 150 korun měsíčně. Porovnali si nabídky dalších bank na internetu a v tomto případě dokonce nemuseli svou banku ani měnit. Stačila věta o tom, že chtějí jít jinam. Jejich stará banka přistoupila na snížení poplatku na minimum ihned poté, co jí Jiřina s Oldou oznámili, že jsou odhodláni svoje běžné účty zrušit. Porovnávače cen různých služeb na internetu tak dokázaly manželům Jiřině a Oldovi bez větší úsilí ušetřit tisíce korun ročně.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ A REÁLNÉ PŘÍBĚHY NAŠICH ČTENÁŘŮ NALEZNETE ZDE!



KAZUISTIKA: Porovnáním cen se dají ušetřit tisíce

Diskutovat (0)