Klienti Air Bank nově zaplatí mobilem. Platby si nastaví přímo ve své aplikaci.


05. 04. 2018  21:41          komentáře (0)

Klienti Air Bank mohou od dnešního dne platit přímo svým mobilním telefonem. Stačí jim k tomu aplikace My Air, kterou má nainstalovanou už více než 275 000 klientů banky. Telefonem pak klient platí stejně jako v případě bezkontaktní karty. Nákupy do 500 korun zaplatí rovnou, u větších částek je třeba zadat ještě PIN.

Klienti Air Bank nově zaplatí mobilem. Platby si nastaví přímo ve své aplikaci.




Platit mobilem prostřednictvím aplikace My Air mohou všichni klienti Air Bank, kteří mají chytrý telefon se systémem Android a technologií NFC. Tu už má dnes většina nových telefonů. Aplikace My Air navíc sama pozná, jestli klient NFC ve svém telefonu má, a na novou možnost jej upozorní.

Samotné zapnutí nové funkce v mobilní aplikaci je velmi snadné a rychlé. Klient potvrdí, že chce platit telefonem, zadá svůj PIN pro potvrzování plateb (pokud jej ještě nemá, v tomto kroku si PIN nastaví) a je hotovo. Když má klient ke svým běžným účtům více karet, vybere si, jakou kartu má telefon pro placení používat.

Při placení v obchodě klientovi ve většině případů stačí, aby rozsvítil svůj telefon a přiložil jej k platebnímu terminálu. Některé typy telefonů mohou vyžadovat i odemknutí úvodní obrazovky. Pokud klient platí nákup nad 500 korun, zadá navíc ještě PIN pro potvrzení platby. Oproti placení bezkontaktní kartou se v tomto případě PIN zadává přímo na displeji telefonu a poté klient telefon k terminálu přiloží ještě jednou, aby celou transakci dokončil.

„Klienti Air Bank jsou zvyklí mobilní aplikaci My Air používat velmi často, a proto jsme přímo do této aplikace přidali i možnost placení v obchodech. Nejenže je tak zapnutí funkce placení velmi snadné a rychlé, ale navíc jsou informace o platbách zpracovávány stejně jako u běžných plateb kartou a nejsou předávány ještě dalším třetím stranám. Nutnost zadat PIN u plateb nad 500 korun je pak bezpečnostní prvek, který má za cíl ochránit klientovy peníze. Potvrzovat PINem větší částky jsou klienti zvyklí i z placení bezkontaktní kartou,“ říká Jaromír Vostrý, produktový manažer pro platební karty a bankomaty Air Bank.

Air Bank je jednou z prvních bank, které se v Česku rozhodly umožnit placení přímo prostřednictvím aplikace, kterou mají její klienti už nainstalovanou a jsou zvyklí ji používat. V zahraničí se pak tímto směrem vydaly zejména ty banky, které jsou považovány za inovativní a chtějí svým zákazníkům poskytnout další službu v rámci stávajícího mobilního bankovnictví. „Placení mobilem přímo přes bankovní aplikaci umožňují takové známé banky, jako jsou například německá Deutsche Bank, polská Alior Bank nebo kanadská Royal Bank of Canada,“ říká Luděk Slouka, produktový manažer Mastercard.

 

Výběry telefonem přijdou později

Svým chytrým telefonem mohou klienti Air Bank platit už od dnešního dne. Do budoucna by banka, která má celou svou bankomatovou síť bezkontaktní, chtěla umožnit mobilním telefonem právě i výběry z bankomatů. „Jedná se o zcela novou věc, a to nejen pro nás, ale i pro společnost Mastercard, se kterou na možnosti vybrat si z bezkontaktního bankomatu chytrým telefonem spolupracujeme. Dá se říct, že vlastně musíme proklestit úplně novou cestu, proto v tuto chvíli ještě nemáme stanovený termín spuštění,“ dodává Jaromír Vostrý z Air Bank.

Kromě nové možnosti placení mobilním telefonem a klasickými bezkontaktními kartami mohou klienti Air Bank využívat i platební nálepky. Ty si mohou nalepit například na kryt svého telefonu, který tak nemusí být ani chytrý. S bezkontaktní nálepkou mohou klienti platit nejen v obchodech, ale také vybírat z bezkontaktních bankomatů.

 

BEZKONTAKTNÍ

KARTA

NÁLEPKA

MOBIL

Chci platit

ano

ano

ano

Chci vybírat z bankomatu

ano

ano

připravujeme

Chci vkládat do bankomatu

ano

ano

ne



Klienti Air Bank nově zaplatí mobilem. Platby si nastaví přímo ve své aplikaci.

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15660475968

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více