KLIENTI BANK DÁVAJÍ PŘEDNOST JEDNODUCHÝM PRODUKTŮM A NÍZKÝM POPLATKŮM


09. 10. 2012  18:24     tz     komentáře (0)

Pro 64 % Čechů je nejdůležitějším faktorem při výběru banky výše poplatků. A pro 50 % z nich rozhoduje jednoduchost ovládání bankovního účtu. V těsném závěsu se umístila důvěra v banku, kterou upřednostňuje 43 % českých bankovních klientů. Ve svém nejnovějším průzkumu to zjistila online banka ZUNO.





“Moderní klienti začínají čím dál více vyžadovat jednoduché finanční produkty. A proč by za ně měli platit zbytečné poplatky?“ ptá se Alina Agurida, šéfka reklamy a komunikace v ZUNO. „A to je hlavně případ spotřebitelských půjček a spořicích produktů. Klienti by měli platit jen za služby, které skutečně dostanou. Kupříkladu náš běžný ÚČET je bez poplatků a klienti s ním ušetří až 2000 korun ročně.”

 

Výzkum se v druhé části věnoval také důvodům, proč se klienti rozhodnou změnit banku. A i v tomto případě hrají hlavní roli poplatky. Celkem 70 % Čechů by zvažovalo změnu své banky, pokud by došlo k výraznému zdražení poplatků za služby.

     

“Je důležité brát v úvahu, že je rozdíl mezi úvahou nad změnou banky a skutečným reálným krokem,“ říká Andrea Vozníková, expertka na výzkum trhu v ZUNO. “Nejčastějšími důvody, kdy Češi banku opravdu změní, jsou kromě zvýšení poplatků také špatné finanční výsledky instituce a neprofesionální chování zaměstnanců banky.”

 

Z pohledu komunikace klientů s bankou je pro 92 % Čechů klíčová jednoduchost a dostupnost. Kontakt s bankou preferují hlavně online a prostřednictvím internetového bankovnictví.

 

Výzkum realizovala agentura NMS od 21. do 29. září 2012. Jednalo se o kvantitativní výzkum CAWI, na reprezentativním vzorku populace České republiky ve věku 18 – 65 let.



KLIENTI BANK DÁVAJÍ PŘEDNOST JEDNODUCHÝM PRODUKTŮM A NÍZKÝM POPLATKŮM

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15565440752

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více