Klienti ČSOB ušetří v Chorvatsku při placení kartou 5 %


04. 06. 2019  07:24          komentáře (0)

Klienti ČSOB a Poštovní spořitelny mohou během červencové dovolené v Chorvatsku výrazně ušetřit. Při každé platbě kartou Mastercard nebo Visa jim banka vrátí hned pět procent. Získaná odměna může za měsíc v součtu činit až 1000 korun na jednoho klienta.

Klienti ČSOB ušetří v Chorvatsku při placení kartou 5 %




Chorvatsko je nejoblíbenější zahraniční destinací Čechů. Podle Českého statistického úřadu loni v této přímořské zemi strávilo déle než čtyři dny 813 000 našich turistů. Platební karta může pobyt významně zpříjemnit. Při běžném nákupu například za 3000 chorvatských kun činí úspora už 525 Kč a pouhá večeře pro dva v hodnotě 400 kun vyjde o 70 Kč levněji.

„Zatímco v tuzemsku Češi hradí kartou své výdaje za jídlo a pití, palivo nebo zábavu zcela běžně, při cestách do zahraničí se trochu zdráhají. Přitom jsou jejich debetní i kreditní karty určené i k placení v jiných zemích a míra ochrany a bezpečnosti je kvůli přísným podmínkám vydavatelské banky ČSOB na té nejvyšší úrovni,“ uvedla Michaela Lhotková, výkonná ředitelka pro Platební řešení, spotřebitelské financování, otevřené bankopojištění a inovace z ČSOB.

Bezpečnost patří k hlavním přednostem platební karty i v zahraničí. Není třeba předem obstarávat místní hotovost nebo se starat o směnný kurz. Kartu lze v případě ztráty nebo krádeže snadno zablokovat a snížit tak riziko finanční újmy na minimum. K platební kartě je také možné získat lepší kurz, než mají směnárny.

Mezi nástrahy při platbách v Chorvatsku (i jinde v zahraničí) patří služba DCC (Dynamic Currency Conversion). Jde o možnost zvolit si, zda se transakce zúčtuje v kunách nebo v českých korunách. Výhodnější je zpravidla první varianta. Přes české koruny je sice vidět přesnou částku, která bude stržena z účtu, tratí se ale na nevýhodné konverzi. „Při zúčtování v českých korunách totiž určí kurz převodu provozovatel platebního terminálu, nikoli vaše banka. A takový kurz bývá zpravidla horší,“ upozorňuje Michaela Lhotková.

Ušetřenou částku uvidí klienti ČSOB a Poštovní spořitelny v srpnu na svých bankovních účtech, kam jim bude po zúčtování transakcí připsána. Více informací a pravidla jsou k nalezení na stránkách www.kartoulevneji.cz



Klienti ČSOB ušetří v Chorvatsku při placení kartou 5 %

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15648870752

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více