Klienti si mohou v pobočkách České spořitelny nově koupit investiční zlato


12. 07. 2012  15:03     tz     komentáře (0)

Česká spořitelna připravila pro své klienty novinku – v 77 vybraných pobočkách si mohou od července 2012 koupit investiční zlato v podobě zlatých slitků, které banka nabízí ve třech variantách o hmotnosti 10, 50 a 100 gramů. Jejich cena se bude měnit každý den v závislosti na aktuální ceně zlata a klienti ji najdou v kurzovním lístku na www.investicnicentrum.cz. Např. dnes je cena zlatého slitku o hmotnosti 10 gramů 11 518 Kč. Fyzické převzetí slitků bude možné ve dvou pobočkách České spořitelny v Praze (Rytířská 29) a v Brně (Kounicova 4).





„Zlato je odedávna pokládáno za cenné a ušlechtilé a v průběhu staletí se stalo jednou z nejbezpečnějších a nejosvědčenějších forem uchování hodnoty. I když cenu zlata mohou přechodně ovlivňovat hospodářské či politické faktory, jeho hodnota zůstává dlouhodobě stabilní. Proto jsme se rozhodli, že začneme drobným investorům koupi fyzického zlata nabízet,“ uvedl Petr Valenta, ředitel odboru řízení produktů finančních trhů v České spořitelně.

 

K nákupu investičního zlata je potřeba, aby klient navštívil jednu ze 77 vybraných poboček České spořitelny, s poradcem projednal podmínky obchodu (typ slitku, počet slitků, cena a místo převzetí) a uzavřel kupní smlouvu. Podmínkou je vlastnictví investičního účtu, na kterém klient musí mít dostatek finančních prostředků. V okamžiku, kdy je zlato v dohodnuté pobočce připraveno k převzetí, banka klienta informuje SMS zprávou či emailem. Lhůta na vyzvednutí zlata je pak 30 dnů. Česká spořitelna prodává tři typy zlatých slitků – s hmotností 10 gramů, 50 gramů a 100 gramů.

 .

Česká spořitelna nabízí svým klientům zlaté slitky společnosti MÜNZE ÖSTERREICH, která kvůli garanci pravosti a vysoké hodnoty začala při jejich výrobě podle standardu „Good Delivery“ spolupracovat se švýcarským podnikem ARGOR – HERAEUS SA, čímž je zaručena nejvyšší kvalita. Na slitcích je také řada ochranných prvků - logo společnosti MÜNZE ÖSTERREICH, KINEGRAMTMTM - ražba lipicánského koně, údaj o hmotnosti a ryzosti - 999,9 Au a značka zkušebny a tavírny společnosti Argor – Heraeus SA. Každý slitek je navíc označen individuálním číslem jako unikátní kus.



Klienti si mohou v pobočkách České spořitelny nově koupit investiční zlato

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16511832768

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více