Klienti UniCredit Bank ušetřili na výběrech z ATM v zahraničí statisíce Kč


13. 07. 2011  15:13     Tomáš Pavlík     komentáře (0)

Od začátku června 2010 do konce června 2011 klienti UniCredit Bank ušetřili na poplatcích za zahraniční výběry z bankomatů (ATM) skupiny UniCredit téměř 1,7 miliónu Kč. Výraznou úsporu nákladů pro klienty banky přineslo sjednocení poplatků za výběry z ATM v tuzemsku a v zahraničí v roce 2008. Celkem v bankomatech celé skupiny bylo v uvedeném období vybráno téměř 77 miliónů Kč a průměrný výběr hotovosti činil 6 080 Kč. Nejčastěji klienti UniCredit Bank využívali zvýhodněných výběrů hotovosti na Slovensku, v Rusku a v Maďarsku. Největší objem výběrů hotovosti byl zaznamenán na Slovensku.





Výběr z bankomatu v zahraničí jako v ČR

„Sjednocením poplatků za výběry z ATM v tuzemsku a v zahraničí představuje pro většinu klientů cestu jak výrazně ušetřit, neboť za výběr neplatí žádný poplatek. Jde především o klienty, kteří využívají některé z Osobních nebo Business kont. Zbývajícím klientům je díky sjednocení poplatků účtováno za výběr hotovosti v zahraničí z bankomatu skupiny UniCredit pouhých 5 Kč, tedy stejný poplatek jako při výběru hotovosti v bankomatu UniCredit Bank v České republice,“ uvedl Leoš Pokorný, manažer kartového oddělení UniCredit Bank. Tímto krokem se stávají platba kartou v obchodě a výběry z bankomatů v zahraničí pro klienty UniCredit Bank stejně výhodné. „Další, ale rovněž významnou výhodou používání platební karty v zahraničí pro klienty UniCredit Bank představuje cestovní pojištění TRAVEL Basic zdarma, nebo možnost sjednání cestovního pojištění TRAVEL Plus. Pojištění TRAVEL zahrnuje nejen pokrytí léčebných výloh a úrazového pojištění, ale také pojištění osobních věcí, zavazadel a nadstandardní asistenční a právní služby, ale i pojištění vodních, zimních a dalších sportů,“ dodal Leoš Pokorný. Největší průměrná vybíraná částka byla v tomto období na Slovensku, a to konkrétně 9 074 Kč. Naopak nejmenší průměrné částky klienti vybírali v Kyrgyzstánu – 2 605 Kč. Zajímavostí je největší a nejmenší vybraná částka v hotovosti, která byla v obou případech provedena na Ukrajině, konkrétně ve výši 223 771 Kč a ve výši pouhých 22 Kč. Sjednocením poplatků za výběry z bankomatů v ČR a zahraničí v rámci skupiny UniCredit banka odstranila výrazné poplatkové rozdíly mezi platbou kartou v obchodech a výběrem hotovosti. Klientům se snižují náklady na dovolené v zahraničí nebo při služebních cestách. V současné době mohou klienti UniCredit Bank využít více než 19 000 bankomatů ve 22 zemích skupiny UniCredit. Na webových stránkách UniCredit Bank je k dispozici uživatelsky jednoduchý nástroj na vyhledání nejbližšího bankomatu v zahraničí patřící do skupiny UniCredit http://www.unicreditbank.cz/cz/kontakty/bankomaty-unicreditgroup.html.  

Banky skupiny UniCredit v jednotlivých zemích

 
Země Název banky
Ázerbájdžán Yapi Kredi Azerbaijan
Bosna a Hercegovina UniCredit Banka Banja Luka
Bulharsko UniCredit Bulbank
Chorvatsko Zagrebačka Banka
Estonsko AS UniCredit Bank
Litva UniCredit Bank
Lotyšsko UniCredit Bank
Maďarsko UniCredit Bank
Německo UniCredit Bank AG
Polsko Bank Pekao
Rakousko Bank Austria
Rumunsko UniCredit Tiriac Bank
Rusko UniCredit Bank
Slovensko UniCredit Bank
Slovinsko UniCredit Bank
Srbsko UniCredit Bank
Itálie UniCredit Bank
Kazachstán ATF Bank
Kyrgyzstán ATF Bank Kyrgyzstan
Turecko Yapi Kredi Bank
Ukrajina UniCredit Bank
 


Klienti UniCredit Bank ušetřili na výběrech z ATM v zahraničí statisíce Kč

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16171903104

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2610
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6690
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8540
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3485
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9780
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0765
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více