Klienti ve II. pilíři investují dynamicky a boduje u nich GARANCE


21. 03. 2013  14:45     tz     komentáře (0)

Penzijní společnost České pojišťovny (PSČP) uzavřela do poloviny března přes 10 000 smluv o spoření ve druhém pilíři. Většina klientů (59 %) zvolila dynamické investování, které v dlouhodobém horizontu nabízí nadprůměrné výnosy. Druhou nejoblíbenější je vyvážená strategie s 32 % klientů. Unikátní GARANCI vkladů si uzavřelo 39 % nově příchozích klientů. Většina účastníků II. pilíře v PS České pojišťovny je mladší 40 let.

Klienti ve II. pilíři investují dynamicky a boduje u nich GARANCE




Z nárůstu počtu klientů ve druhém pilíři je vidět, že se Češi chtějí zabezpečit na stáří, a nespoléhají jen na stát. Data také ukazují, že klienti PS České pojišťovny neřeší svou penzi na poslední chvíli. „Klienti mladší 40 let tvoří téměř dvě třetiny našeho kmene druhého pilíře a 26 % klientů je mladších 30 let, říká Tomáš Matoušek, generální ředitel PSČP a dodává: „Většina klientů jsou dynamičtí investoři. Naopak konzervativní investování není zatím pro klienty příliš lákavé.

 

Do druhého pilíře se přidává čím dále tím více nových klientů. Důvody k uzavření důchodového spoření jsou zejména děditelnost prostředků a možnost vyvést 3 % ze sociálního pojištění na vlastní účet. Významnou roli však hraje nabídka GARANCE vkladů od České pojišťovny, kterou uzavřela více než třetina nových spořitelů.

 

„Klienti se díky GARANCI mohou přesvědčit, že Důchodové spoření je bezpečný produkt, a poté pokračovat ve vybraném spořicím programu přinášejícím vyšší výnosy,doplňuje Tomáš Matoušek. Penzijní společnost ČP je schopna kromě nadprůměrných výnosů nabídnout i určitou míru jistoty.



Klienti ve II. pilíři investují dynamicky a boduje u nich GARANCE

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16377843776

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6230
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8460
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3705
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8130
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0724
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více