Kniha Patrika Nachera:
Nedráždi hada bosou nohou, ať nemusíš plakat nad rozlitým mlékem


19. 02. 2020  00:33     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Jak spolu souvisí přísloví - nedráždi hada bosou nohou, ať nemusíš plakat nad rozlitým mlékem? Hodně. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Nedráždi hada bosou nohou, ať nemusíš plakat nad rozlitým mlékem




Nedráždi hada bosou nohou – aneb bezpečnost je bez nadsázky na prvním místě, jak vyplývá z názvu celé této kapitoly. A pojďme rovnou k těm nejkřiklavějším pochybením:

- Nepřipojujme se na svůj internetbanking přes veřejné sítě (restaurace, obchodní centra, ale i kanceláře) ani prostřednictvím jiného než svého počítače.

- Svůj počítač, přes který ovládáme naše bankovní účty, nepůjčujme dětem, které mohou navštěvovat neověřené stránky.

- Nemějme heslo pro vstup do internetbankingu či smartbankingu v mobilu.

- Neukládejme si PIN kód do telefonu nebo do peněženky. TIP: pokud mermomocí potřebujeme mít napsaný PIN, protože si jej nepamatujeme, tak to udělejme chytře. Například tak, že čtyři číslice PINu zakomponujeme do vymyšleného telefonního čísla – 602 264965, adresy či PSČ.

- Nemějme stejný PIN u všech svých platebních karet.

- U platební karty zablokujme možnost platit na internetu – to je proto, že při platbách přes internet se nemusí zadávat PIN (není nutná fyzická přítomnost platební karty), takže zloděj nebo nepoctivý nálezce, může na kartu v klidu nakupovat, případně snižme limit plateb přes internet na minimum a při našich nákupech jej dočasně zvyšme. TIP: ponechme možnost platby přes internet u karty k našemu vedlejšímu, nikoliv k hlavnímu rodinnému účtu, přes který jdou veškeré naše příjmy a výdaje.

- Při použití platební karty ji neztrácejme z dohledu a nikomu ji nepůjčujme.

- Nesdělujme PIN ani rodinným příslušníkům.

- Nemějme na dovolené všechny karty a hotovost na jednom místě.

- Berme si účtenku při placení kartou, stejně tak jako potvrzenku při výběru z bankomatu.

- Jednou za rok změňme přístupová hesla do intentebankingu a nikam do počítače neukládejme ta stará.

Kdo podcení ochranu svého účtu, své karty a vůbec svých peněz, může už pak jen „plakat nad rozlitým mlékem“. A nelze se spoléhat na to, že prostředky můžeme získat zpět od banky, u které budeme reklamovat zneužití naší platební karty nebo bankovního účtu. Banka neuzná reklamaci při zneužití karty nebo účtu, pokud zjistí, že jsme se nechovali obezřetně, nedodrželi bezpečností pravidla či porušili všeobecné obchodní podmínky. Při našem hrubém pochybení se nemůžeme moc upínat ani na pojištění proti zneužití karty. Zkrátka u „autorizovaných“ plateb, byť nemajitelem karty (např. při správném zadání PINu), se tak trochu implicitně předpokládá nějaké pochybení samotného klienta. Pokud jsme přesvědčeni, že jsme nic neporušili, ani nic nepodcenili, a přesto nám banka není ochotna peníze vyluxované z našeho účtu vrátit, můžeme se ještě obrátit na Finančního arbitra (www.finarbitr.cz). 

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Kniha Patrika Nachera: Nedráždi hada bosou nohou, ať nemusíš plakat nad rozlitým mlékem

Diskutovat (0)