Kniha Patrika Nachera:
Trpělivost přináší růže. Odvaha, kapsu


28. 12. 2016  00:19     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Trpělivost přináší růže, odvaha, kapsu. Řekl Maxipes Fík. My se ale dnes opět zaměříme na finanční gramotnost. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Trpělivost přináší růže. Odvaha, kapsu




Trpělivost růže přináší – aneb nemusím podepsat smlouvu či jiný dokument na první schůzce a za 5 minut. Finanční produkty a služby nejsou toaletní papír, abychom se museli rozhodovat v rámci minut, či dokonce vteřin. Rozvážně si vezmeme smlouvu s sebou domů, pokud ji vůbec dostaneme k dispozici, což je také užitečný test prodávajícího, přečteme si ji, poradíme se, podíváme se na internet a najdeme k danému produktu další informace a recenze ostatních zákazníků. Zkrátka buďme v naprostém klidu. A pokud nás bude někdo honit s odůvodněním, že důkazem atraktivity nabídky, je fakt, že je časově limitovaná a neopakovatelná, s lehkým srdcem mu odpovíme, že„kdo si počká, ten se možná dočká“. Jakákoliv nabídka, byť sebevýhodnější, nikdy není tou jedinou a poslední. Pokud propásneme nějaký bonus či výhodu, jistě bude následovat další, opravdu tím nepřicházíme o „životní šanci“.

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš – aneb chybovat je lidské, ale měli bychom se z toho poučit. Když víme, co s námi udělala minule například kreditní karta, tak si ji opět nepořídíme, a pokud ano, tak se k ní a s ní chováme jinak. Případů, kdy lidé prošli negativní zkušeností třeba s finančním poradcem, který je uvrtal do pošetilého produktu, a pak opět naletí na „zázračnou“ službu, jsou mraky. Zdravý selský rozum a poučení z minulých chyb (a jak jsem již uvedl, že nejen svých) by mělo být při orientaci ve finančním světě dostačující aneb „do třetice všeho dobrého“. Kdo to nepochopil, nechť se vrátí na počátek této knihy, do kapitoly s příslovím: „Komu není rady, tomu není pomoci.

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Kniha Patrika Nachera: Trpělivost přináší růže. Odvaha, kapsu

Diskutovat (0)