Kniha Patrika Nachera:
Změna je život. Důležité ale je o jakou změnu jde


17. 04. 2019  00:30     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Změna je život. Měli bychom se ale snažit o to, aby změny byly vždy k tomu lepšímu. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Změna je život. Důležité ale je o jakou změnu jde




Změna je život – aneb pokud nás finanční instituce či jiný dodavatel zklamal, zvýšil nám cenu, drasticky změnil svoje podmínky, odejděme od něj. To je jediná jasná, hmatatelná a efektivní reakce klienta, která je zároveň pro instituce ekonomicky bolestivá. Říká se tomu „volba nohou“. Seberu se a jdu o dům dál. Vztah s bankou či pojišťovnou není manželství, dokonce to není ani život „na psí knížku“ nebo „na hromádce“. Pokud se jako zákazníci k tomuto neodhodláme, všechny stížnosti a nadávání jsou nám k ničemu. Změna banky byla ještě donedávna celkem složitá, to se ale změnilo.

Dokument se jmenuje „Kodex mobilita klienta“ (formulář najdete na konci knihy – Formulář 1). Díky tomuto mechanismu už nemusíme chodit kvůli změně do své původní banky. Nová banka, která od nás dostane vyplněný formulář tohoto kodexu, všechno zajistí, tedy převede trvalé příkazy, povolení k inkasu a zabezpečí ukončení našeho původního vztahu. Dnes je to jen a jen na nás, vymlouvat se už není na co – konkurence (nabídka) je obrovská, možnosti volby dostatečné, srovnání přes porovnávače dostupné a proces změny jednoduchý a srozumitelný. Pokud ke změně nenajdeme odvahu nebo jsme pohodlní, přitom ale stále budeme naříkat a stěžovat si na nevýhodnost služeb v naší bance, budeme jen „psem, který štěká, ale nekouše“. Pak finančním institucím stačí doslova a do písmene, aby takovým klientům s úspěchem předhodily ohlodanou kost.

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

 



Kniha Patrika Nachera: Změna je život. Důležité ale je o jakou změnu jde

Diskutovat (0)