Kniha Patrika Nachera:
Za málo peněz hodně muziky


11. 12. 2019  00:51     Patrik Nacher     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Za málo peněz hodně muziky. Přísloví, které platí velmi málo, spíše naopak. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Za málo peněz hodně muziky




Za málo peněz hodně muziky – aneb jen na první pohled. Skutečnost nás může nemile překvapit. Dnešní doba by se dala nazvat dobou náhradních dílů, omezené trvanlivosti a nevalné kvality. Protože cena základního zboží vlivem vzrůstající konkurence, globální ekonomiky, tlaku spotřebitelů, ale i technologického vývoje klesá (což je oněch „málo peněz za hodně muziky“), snaží se výrobci tento výpadek nahradit nutností častějších oprav a úprav, nezbytných revizí a kontrol, ideálně ve značkových obchodech či servisech. Mezi lidmi se v tomto ohledu rozšířil termín „kurvítko“.

Není jistě náhoda, že doba životnosti některých spotřebních výrobků je podobně dlouhá jako jejich záruční doba (většinou 2 roky pro spotřebitele a půl roku pro živnostníky a podnikatele). A pak nevyhnutelně šupajdíme do servisu na nákupy náhradních dílů nebo rovnou pro nový výrobek, nepochybně se stejně zvrácenou charakteristikou jako ten předchozí. Koloběh spotřeby a konzumu začíná znovu. A konečně poslední poznámka – co chybí na kvalitě, dohání se designem. Vzhledné, ladné a fešné neznamená automaticky dlouhodobě funkční.

A v neposlední řadě si položme otázku, zda různé, často nadbytečné funkce nebo funkce, které využijeme jen zcela výjimečně, stojí několik tisíc korun navíc.

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Kniha Patrika Nachera: Za málo peněz hodně muziky

Diskutovat (0)