Kniha Patrika Nachera:
Kam vítr, tam plášť


25. 12. 2019  00:57     Patrik Nacher     komentáře (2)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Kam vítr, tam plášť. Toto neznáme jen u našich politiků, ale také u nabídky zboží a služeb. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Kam vítr, tam plášť




Kam vítr, tam plášť – aneb nenechme se zlákat a nachytat na trendy a v určité době populární a módní produkty. Klientům se nabízejí proto, aby se plnily prodejní plány, nikoliv primárně proto, že lidé zrovna toto vyžadují a potřebují. Poučka, že poptávka ovlivňuje nabídku, je více teoretická než každodenní praxe. Čest výjimkám.

Nebuďme pokusnými králíky a nenechme si vnuknout tu bláhovost, že se něco dělá kvůli nám a pro „naše modré oči“. Co je dnes moderní, bude už zítra zastaralé a pozítří nefunkční. V krátkých časových intervalech přicházejí výrobci s něčím zcela novým a revolučním, co určitě musíme mít. A my jsme často takové loutky, co s nadšením objevují a hlavně kupují nové věci jako nějaký fetiš. Prostě se smiřme s tím, že dnešní technologické, sofistikované, elektronické a komunikační výrobky a modely (jinak řečeno rychloobrátkové zboží všeho druhu) mají „jepičí život“.

Je to ovšem paradoxní, když si uvědomíme, jak se vyvíjí technologie výroby (více najdete u přísloví „Čas jsou peníze“). Nemusíme s nimi držet krok. A to především (i když ne jenom) z hlediska vývoje cen u takového druhu zboží. To, co je moderní a převratné, je také hrozně drahé. Když si počkáme, koupíme to za pár let, někdy i za pár měsíců, za polovinu, někdy i za zlomek původní ceny. Vzpomeňme si na ceny plazmových televizí, nadupaných ultratenkých notebooků, sexy iPhonů, nových tabletů v době, kdy přicházely na trh, a podívejme se, kolik stojí dnes. Nemusíme mít přece domácnost plnou (drahých) epochálních modelů ihned po jejich uvedení na trh. I přesto, že na to v té chvíli máme, dodávám.

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Kniha Patrika Nachera: Kam vítr, tam plášť

Easy Loan Offer Apply Now
Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We off...
Uver
Potřebujete půjčku, pokud ano, napište nám dnes na: christywalton355@gmail.com...
Diskutovat (2)