Komentované zprávy bank:
Fio bank vzdělává veřejnost a Expobank má ráda náročné klienty


21. 10. 2015  00:37     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat mBank, Fio a Expobank.

Komentované zprávy bank: Fio bank vzdělává veřejnost a Expobank má ráda náročné klienty




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

mBank: Češi od konsolidace půjček chtějí nižší úroky a měsíční splátky, lidé ve finanční tísni pro tento produkt sahají jen málo

Konsolidace bank je stále téma, které je pro nízkonákladové banky velmi zajímavé. Tématu se chopila Zuno, jako jednoho ze svých nejvýznamnějších produktů, vlastně takový TOP produkt, nyní se o něj v tiskové zprávě zajímá i mBank. Zpráva je sice ve formě průzkumu, na druhé straně však chce banka zcela jistě na základě průzkumu a jeho výsledků podpořit prodej a nabídku jí poskytovaných konsolidačních půjček. Ale k tématu. Z výsledků průzkumu vyplývá, že lidé chtějí od konsolidací především nižší splátky a nižší úroky - podstatná by přitom měla být RPSN, tedy Rád Poznám Skutečné Náklady. Naopak prý lidé, kteří se dostali do finanční tísně, již tento produkt tolik nevyužívají. Hlavní poselství výzkumu, které chce mBank sdělit je, nemusíte čekat až na tom budete špatně, ale zvýhodněte si a zlevněte své úvěry už nyní. Proč neušetřit, když je to možné díky konsolidaci od mBank?

mBank nová

Fio: Fio banka uspořádá investiční semináře po celé České republice

Fio banka je aktuálně Nejvstřícnější bankou v České republice a jako taková posiluje pozice v sektorech, které jsou pro ní nejvýznamnější a také je nejlépe umí. Jednou z těchto činností je vzdělávání a zvyšování finanční gramotnosti klientů či studentů. Tentokrát se banka zaměřila na investiční semináře, které mají ukázat zájemcům možnosti a způsoby investování v rámci Fio banky. Právě Fio banka je známá svou aktivitou na poli investování. I zde však musíme upozornit na to, že investování může být více či méně riskantní obchod a měli by se do něj pouštět pouze lidé, kteří mají znalosti a zkušenosti s tímto investováním.

Fio banka

Expobank: Expobank nabízí nové běžné účty pro aktivní a náročné klienty

Expobank, kterou ovládají aktuálně ruští investoři, přišla se zprávou o nabídce nových běžných účtů pro náročné a aktivní klienty. Proč právě nároční a aktivní klienti? Protože menší banka, jakou Expobank je, má logicky menší manévrovací prostor a musí se zaměřovat na specifické skupiny klientů a bonitní zákazníky. Banka se snaží obsadit prostor, který do určité míry vyklízí Citibank, a snaží se připravit skvělé produkty pro náročnou a hlavně bohatou klientelu. Té musí přitom nabídnout vše, co jí na očích uvidí. Nové běžné účty tak mohou být začátek práce na změně image banky, jako banky pro bohaté a náročné. To je přesně opačný přístup než propagují nízkonákladové banky, které motivují a lákají masu, spíše standardních klientů na jednoduché, srozumitelné a rychle zřizovatelné produkty.

Expobank CZ

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Fio bank vzdělává veřejnost a Expobank má ráda náročné klienty

Diskutovat (0)