Komentované zprávy bank:
V Německu konečně s kartou a ČSOB pomáhá lidem v nouzi


14. 10. 2015  00:48     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat VISA, ČSOB a Raiffeisenbank.

Komentované zprávy bank: V Německu konečně s kartou a ČSOB pomáhá lidem v nouzi




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

VISA: Do německých obchodů s kartou

Hurá! Je tu skvělá zpráva pro všechny, kdo rádi nakupují v sousedním Německu. Je už obecně známo, že mnoho produktů koupíte u našeho západního souseda levněji a v mnohem lepší kvalitě. Slabým místem těchto veselých nákupů v Německu však bylo to, že jste v některých řetězcích a obchodech nemohli platit tuzemskou kartou. Němečtí obchodníci totiž akceptovali pouze EC karty Německé kartové asociace a terminály tak nepřijímaly naše karty. Důvodem byly vysoké poplatky, které banky s platbou kartou u obchodníka nárokovaly. Po snížení poplatků, díky regulaci EU, je možnost placení mezinárodními kartami pro Němce už zajímavá. Od léta tak je nakupování v Německu mnohem komfortnější.

VISA

ČSOB: Lidé s finančními problémy stále častěji žádají o radu u odborníků

ČSOB přišla se zprávou, ve které chválí své aktivity na poli podpory vzdělávání a zvyšování finanční gramotnosti klientů a veřejnosti. Do těchto aktivit pak investovala ze svých prostředků během posledních sedmi let 31 milionů korun. ČSOB jistě není jedinou bankou, která do této věci investuje, nicméně je třeba každou podobnou aktivitu ocenit. Je však třeba, aby programy na podporu vzdělanosti byly efektivní a kvalitní a vedly k určenému cíli.

ČSOB

Raiffeisen stavební spořitelna: Raiffeisen stavební spořitelna prodlužuje akční úvěrové nabídky a má nový web

Raiffeisen stavební spořitelna asi šetří náklady i místo. Jak jinak si vysvětlit, že banka zvládne vložit do jedné tiskové zprávy tak nesouvisející věci jako akční úvěrovou nabídku a nový web. Je to fakt. Proč obtěžovat veřejnost několika nezajímavými tiskovými zprávami, když vše  lze vložit do jedné. Z našeho pohledu je mnohem zajímavější část zprávy týkající se nového webu. Web Raiffeisen stavební spořitelny je skutečně poměrně povedený a dobře strukturovaný. Klienti tuto novinku jistě ocení.

Raiffeisenbank - stavební spořitelna

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: V Německu konečně s kartou a ČSOB pomáhá lidem v nouzi

Diskutovat (0)