Komentované zprávy bank:
Česká spořitelna se otvírá, ČSOB je bezkontaktní


27. 01. 2016  00:44     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat České spořitelně, ČSOB a ING.

Komentované zprávy bank: Česká spořitelna se otvírá, ČSOB je bezkontaktní




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

 POROVNEJTE SI BĚŽNÉ ÚČTY A KREDITNÍ KARTY!

ČSOB: Bezkontaktně s ČSOB

Zajímavý název tiskové zprávy. Jakoby evokovala - bezkontaktně s ČSOB, kontaktně proti ČSOB. Hlavním smyslem zprávy ale je, že banka začala ve spolupráci se společností VISA nabízet bezkontaktní karty VISA. Je přitom zajímavé, že tato spolupráce byla navázána až tak relativně pozdě. V každém případě platí, že klienti banky používají takové karty, které jim banky poskytuje. Je nereálné se domnívat, že klient banky přejde kvůli tomu, že banka nenabízí jeho oblíbenou značku banky ke konkurenci.

.

ČSOB

 

ING: Češi by z úspor vyžili necelé čtyři měsíce

Češi by z úspor vyžili necelé čtyři měsíce. Toto zjištění přinesla ING. Tyto výsledky průzkumu navíc korespondují i s jinými podobnými průzkumy, které došly k podobným závěrům. Zjišťujeme tak, že Češi jsou velmi ohroženi nepředvídanými životními událostmi a nejsou na ně moc připraveni. Obecně doporučujeme uchovávat si rezervu na nepředvídatelné výdaje ve výši šesti měsíčních příjmů jako minimum. Samozřejmě každý měsíc rezervy je dobrý, nicméně období, kdy si lidé hledají novou práci, nebo se léčí z dlouhodobé nemoci představuje často i více než šest měsíců. Právě pro toto rizikové období by měl mít každý našetřenu potřebnou rezervu. Nejohroženější skupinou jsou pak lidé, kteří mají nějaký úvěr. V případě neočekávané životní události, jako je ztráta zaměstnání či dlouhodobější nemoc, mohou tito lidé spadnout do dluhové pasti, z níž se jen velmi těžko dostává.

ING

 

Česká spořitelna: Aktivovat platební kartu mohou klienti České spořitelny nově i u obchodníků

Ač se dle mnoha znaků zdá Česká spořitelna jako velká a těžkopádná banka, jedná se o banku dosti inovativní, což dokazuje skutečně každé čtvrtletí. Jako novinku přinesla na podzim banka i možnost aktivace platební karty u obchodníků, kde potřebují lidé touto kartou zaplatit. Stačí u obchodníka pouze zadat správné pin a nová karta je aktivována. Klient tak nemusí tuto kartu aktivovat ve svém internetovém bankovnictví nebo v bankomatu. Lidem tato inovace usnadní práci a starosti. Kartu si aktivují v přirozeném prostředí právě při realizaci platby, k čemuž je karta především určena. Jedná se tak o velmi dobrou a využitelnou novinku.

Česká spořitelna

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna

 



Komentované zprávy bank: Česká spořitelna se otvírá, ČSOB je bezkontaktní

Diskutovat (0)