Komentované zprávy bank:
ČS míří do Polska a Maďarska, Komerční banka má laboratoř


23. 08. 2017  00:21     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat ČSOB, České spořitelně a Komerční bance.

Komentované zprávy bank: ČS míří do Polska a Maďarska, Komerční banka má laboratoř




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

ČS nemovitostní fond slaví 10 let, plánuje expanzi do Polska a Maďarska

ČS nemovitostní fond, který spravuje investiční společnost REICO České spořitelny, slaví v březnu desáté výročí svého založení. Za tu dobu investovali klienti do největšího a nejstaršího podílového nemovitostního fondu na českém trhu již 13,7 mld. Kč. Do budoucna fond analyzuje možnost rozšířit své akviziční aktivity na polský a maďarský trh. Ta Spořka se ale rozmáhá. Její nemovitostní fond bude expandovat do Polska a Maďarska. Skvělá zpráva. Kéž by ze zahraničí plynuly i k nám miliardy korun na dividendách, aby se tak alespoň z malinkaté části kompenzoval odliv prostředků z tuzemské ekonomiky, který jen za loňský rok činil 289 miliard korun a více než čtvrtinou k tomu přispěly odlivy zisků z bankovního sektoru.

Česká spořitelna

Rok 2016 pro ČSOB: Přinášíme inovace do každodenního života našich klientů. Růst obchodních

objemů a vynikající kvalita úvěrů.

Čistý zisk skupiny za rok 2016 vzrostl meziročně o osm procent na 15,1 miliard korun. Růst se zdá být velmi impozantní, ale to trošku jinak. Do hospodářského výsledku se za celý rok 2016, stejně jako u jiných projevil jednorázový vliv prodeje podílů bank v kartové asociaci VISA. Tím vzrostl zisk bank o několik miliard korun. Nebýt tohoto vlivu, byl by zisk banky výrazně nižší a v podstatě by výrazněji oproti roku 2015 nevzrostl. Jak si banky skutečně stojí, ukážou až výsledky za tento rok 2017.

ČSOB

Komerční banka spustila inovační laboratoř pro bankovní produkty a služby

Komerční banka (KB) spustila výjimečný projekt zaměřený na inovace v oblasti bankovních produktů a služeb. Ve spolupráci s inovační agenturou IdeaSense založila tzv. KB Inovační LAB, tedy vývojovou platformu vycházející ze spolupráce s externími partnery, klienty, akademickou sférou, start-upy, podnikatelskými akcelerátory a dalšími skupinami.

Dlouho očekávaná a slibovaná služba je konečně zde. Komerční banka spustila inovační laboratoř bankovních produktů. Od KB je to skutečně velmi moudré rozhodnutí. Ve spolupráci s externími subjekty, podnikateli, inovátory, programátory a dalšími partnery bude vyvíjet a podporovat novinky a inovace v bankovnictví. Ty nejlepší a nejzajímavější logicky KB uvede do svého portfolia. Díky tomuto opatření, pokud bude dobře vedeno a využito může Komerční banka získat velkou konkurenční výhodu. Tato poměrně konzervativní banka se však nesmí nových věcí a přelomových návrhů na změny v bankovnictví a nové služby zaleknout.

KB

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: ČS míří do Polska a Maďarska, Komerční banka má laboratoř

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více