Komentované zprávy bank:
Poštovní spořitelna bude bezkontaktní a RB se rozšiřuje


30. 08. 2017  00:25     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Poštovní spořitelně, Raiffeisenbank a Moneta Money Bank.

Komentované zprávy bank: Poštovní spořitelna bude bezkontaktní a RB se rozšiřuje




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

MONETA Money Bank generálním partnerem Czech PGA Tour 2017

MONETA Money Bank se stala generálním partnerem prestižní série golfových turnajů Czech PGA Tour, kterou pořádá Profesionální golfová asociace hráčů a učitelů golfu v ČR (PGAC). Letošní ročník MONETA Money Bank Czech PGA Tour 2017 začíná 13. května na golfovém hřišti Austerlitz Golf Resort ve Slavkově.

Je zajímavé, kdy se banka chlubí namísto charitativní aktivity spíše podporou golfových turnajů, tedy akce, která je blízká spíše celebritám a boháčům všeho druhu. Podporou takové akce se chce banka bezesporu přiblížit těmto významným lidem a přispět tak k novým partnerstvím. Na druhou stranu asi takové druhy aktivit spíše pozitivně neoceníme. Aby celý komentář této akce nevyzněl negativně, musíme připomenout, že se tato banka podílí na i na jiných zajímavých aktivitách charitativního charakteru.

Moneta Money Bank

Otevřeli jsme novou pobočku ve Vyškově

První vyškovská pobočka Raiffeisenbank nabízí komplexní služby a produkty včetně poradenství, a to jak klientům z řad fyzických osob, tak i firem. U příležitosti slavnostního zahájení provozu převzal starosta města Karel Goldemund a ředitelka Mateřské školky Puškinova Ivona Hendrichová šek na 30 tisíc korun na nákup herních prvků do školkové zahrady. Druhý šek na dvacet tisíc korun převzal Ludvík Hess na provoz vyškovského babyboxu.

Stejně jako u nejbližšího konkurenta RB, Monety Money Bank, musíme ocenit snahu o otevírání nových poboček a rozšiřování bankomatové sítě. Tím spíše, když se jedná o pobočky plnohodnotné, poskytující všechny základní a důležité služby a produkty banky. Banka se tak stává více bankou reálnou a je svým klientům blíže.

Raiffeisenbank

Klienti ČSOB a Ery Poštovní spořitelny mohou vybrat bezkontaktně již ze 100 bankomatů po celé republice

Bezpečnost a jednoduchost inovativního řešení při výběru z bankomatu si klienti velice pochvalují a banka jim proto vychází vstříc. Za pouhých pár měsíců od spuštění pilotního provozu mohou klienti bezkontaktně vybírat z celkem 100 bankomatů, stačí jim k tomu prosté přiložení platební karty či nálepky nebo nově i telefon s aplikací ČSOB NaNákupy. Stý bezkontaktní bankomat byl nainstalován na pobočce ČSOB v Blansku. Průměrná požadovaná hotovost se pohybuje okolo 3 800 korun.

Tady naopak musíme jak Poštovní spořitelnu, tak ČSOB pochválit. Technologii bezkontaktního výběru skutečně velmi rychle zavádí do praxe a rozšiřují. Pro klienty se totiž jedná o velmi bezpečnou formu výběru finančních prostředků, kdy karta vůbec není v kontaktu se čtecím zařízením v bankomatu a vylučuje se tak nebezpečí okopírování karty.

Poštovní spořitelna

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Poštovní spořitelna bude bezkontaktní a RB se rozšiřuje

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více