Komentované zprávy bank:
Jak vypadá investiční revoluce?


25. 10. 2017  00:07     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Jak vypadá investiční revoluce?




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Investiční revoluce: Starosti s investováním přenechte expertům z ČSOB

A experti za vás vyřeší vše. Toto samozřejmě neplatí nikdy. Klient si vždy nese určité riziko a odpovědnost za své investice. ČSOB tak láká klienty na investice do svých fondů. Je otázkou, zda je výhodné skutečně investovat do fondů, byť se údajně o všechny vaše prostředky postarají odborníci z ČSOB, nebo jít tradiční cestou investování do nemovitostí, které v současnosti velmi rychle rostou, nebo do stavebního spoření, které i po omezení státní podpory vytváří u nižších částek vkladů výnos vyšší než vám zajistí většina fondů. Jako zastánci spotřebitelů jsme spíše pro nižší riziko a využívání osvědčených investičních a spořících nástrojů s co nejnižším rizikem.

ČSOB

Raiffeisen stavební spořitelna: Děti se mají odstěhovat, až když začnou vydělávat,
myslí si tři čtvrtiny Čechů

Děti se mají odstěhovat, až když začnou vydělávat. Po dobu studia a závislosti na rodičích by tedy měli děti žít s rodiči. Je to trošku smutné, když se apriory předem počítá s tím, že děti se budou stěhovat a odcházet od rodiny. Samostatnost je sice hezká věc, ale sounáležitost v rodině, pomoc a soudržnost rodin je velmi silná hodnota, která ale bohužel nemá v naší zemi moc váhu. V Turecku či islámských zemích, nebo v Asii má rodina velmi silnou vzájemnou vazbu a není cílem aby se děti od rodiny stěhovali. Naopak širší rodina funguje jako celek, každodenně, pomáhá si, společně hradí společné náklady a snižují riziko, že se děti nebo rodiče dostanou do finančních problémů. Všichni členové rodiny si pak vzájemně pomáhají. Něco podobného u  nás fungovalo ještě před sto lety. Dnes už se všichni spoléhají na stát, důchody, ale také potom mnoho starých lidí zůstává samo, a děti vidí třeba jen o Vánocích. Trošku smutný pohled.

Raiffeisenbank - stavební spořitelna

Atraktivita stavebního spoření je nejvyšší za posledních 7 let

A  je to skutečně pravda. Stavební spoření je stále i po výrazném snížení státní podpory jedním z nejlepších spořících produktů. Nevýhodou je, že se týká pouze nižších částek pod třicet tisíc korun. Pokud si ale uzavřou stavební spoření všichni členové rodiny, jedná se už o velmi zajímavý produkt, který během pěti let může vynést skutečně velmi zajímavé částky a usnadnit tak rodině rekonstrukci současného či pořízení nového bydlení. Po výrazném poklesu na konci minulého desetiletí začíná stavební spoření opět přitahovat nové klienty. Přicházejí totiž na to, že než nechávat úspory ležet na běžném účtu s nulovým úrokem, je výhodnější dát úsporu či jejich část do stavebního spoření s mnohonásobným výnosem.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Jak vypadá investiční revoluce?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12607186816

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více