Komentované zprávy bank:
Equa se zlatou kartou a Fio s online pojištěním


06. 12. 2017  00:38     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Equa se zlatou kartou a Fio s online pojištěním




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Nejprestižnější karta INFINITE od Komerční banky přináší nečekané výhody a služby

Nejprestižnější platební kartou v nabídce Komerční banky (KB) je kreditní karta Infinite. Karta je primárně určena pro nejvýznamnější zákazníky KB z řad individuálních klientů, kteří velmi často cestují. Karta Infinite totiž nabízí nadstandardní cestovní pojištění pro celou rodinu, celosvětovou právní asistenci, široké asistenční služby nebo bezpečné připojení na internet či volné vstupy do VIP salónků na letištích. Limity ke kartě jsou stanovovány individuálně, úroková sazba je 9,90 % p. a. Cena karty s množstvím doplňkových a výhodných služeb je 9 990 Kč za rok.

Člověk by řekl, že nejlepší období už mají kreditní karty dávno za sebou. Ale jak je vidět, banky se jich nechtějí vzdát. Tahle kreditní karta tedy alespoň není tou obyčejnou kreditkou, kterou každý známe, kdy platíte kartou, 1 procento z útraty vám vrátí zpět, a vy musíte hodně myslet na to, aby jste kartu na začátku následujícího měsíce doplatili, jinak vám hrozí úrok třeba i 23 procent. Tady to je vznešená karta pro výjimečné lidi, kteří cestují. A úrok jen 9,9 procenta, což se blíží klasickým spotřebitelským úvěrům. Ale ta cena karty – 9990 Kč za rok?

KB

Zájem Čechů o zlaté karty roste

Češi dávají stále častěji přednost zlatým platebním kartám před kartami běžnými.  Především proto, že zlatá karta je pro ně symbolem bohatství a luxusu (32 %), „otvírá jim dveře“ (18 %) a posiluje společenský status (14 %). Jen za poslední rok vzrostl v Equa bank počet vydaných zlatých karet dvojnásobně. Jejich majitelé navíc s nimi platí až třikrát častěji než platili běžnými kartami. Největší zájem o zlaté platební karty mají muži (66 %), nejčastěji ve věku 25 – 34 let (34 %), z Prahy nebo z Moravskoslezského či Středočeského kraje. Vyplynulo to z průzkumu a z interních dat Equa bank.

Klasika. Název zprávy jak z ČTK. Zvědavě otevřeme a co se nedozvíme. Equa Bank potřebuje odpropagovat nabídku svých zlatých karet. Fakt, že banka potřebuje tímto způsobem popohnat poptávku po produktu znamená, že zase až tak dobře se mu dařit nemusí. Je sice skvělý údaj o tom, že za poslední rok se dvojnásobně zvýšil počet vydaných karet, ale vůbec nevíme z jakého základu. Kolik klientů touto kartou platilo a platí? Sto? Nebo tisíc? Nebo deset tisíc? To je přece obrovský rozdíl. Dvojnásobný počet vydaných karet je tak nic neříkající údaj a vůbec tak nemáme představu o četnosti využívání těchto karet. Berme tak tuto zprávu pouze jako propagaci produktu.

Equa Bank

Pojištění ke kartám si ve Fio bance nově sjednáte kompletně online

Fio banka přichází s dalším zjednodušením svých služeb. Pojištění k platebním kartám lze nově sjednat nebo libovolně upravit online v Internetbankingu. To platí u všech karet, nových i již vydaných, a vztahuje se na všechny typy pojištění - cestovní, ztrátu a krádež karty i právní ochranu řidičů.

Zprávě nemůžeme nic vytknout. Jedná se už o klasické zjednodušení založení služeb on-line v rámci internetové aplikace. Je to trend, kterým se teď dávají v podstatě všechny banky. Co je možné, tak šoupneme na internet. Je to automatizované, nekomplikované, a lidi nám kvůli tomu co si můžou udělat doma, nechodí na pobočky. Nejedná se tedy o nic nového, nebo dokonce přelomového, ale Fio banka jde s trendem, čemuž se nic vytknout nedá.

Fio banka

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Equa se zlatou kartou a Fio s online pojištěním

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více