Komentované zprávy bank:
KB s otiskem prstu a Equa tvrdě vydělává


20. 12. 2017  00:46     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: KB s otiskem prstu a Equa tvrdě vydělává




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

mBank prodlužuje možnou délku splatnosti spotřebitelských úvěrů o rok

Od poloviny srpna prodlužuje mBank maximální dobu splatnosti své mPůjčky Plus z původních 84 až na 96 měsíců. Banka přitom garantuje, že půjde o nejvýhodnější půjčku na trhu od podání žádosti po celou dobu jejího splácení.

mBank prodloužila dobu splatnosti své mPůjčky. To je fajn, že mBank na své klienty tak myslí. Proč si ale prodlužovat splatnost půjčky? Tedy déle splácet? Pro klienta splácejícího úvěr to má jeden jediný důvod. Prodloužením splatnosti se mu sníží splátky. Na druhou stranu ale také za delší splácení více zaplatí na úrocích, tedy i celková zaplacená částka bude o dost vyšší. Na tom nic nezmění ani deklarované nejvýhodnější podmínky na trhu. I zde doporučujeme lidem, aby si každou půjčku, délku její splatnosti i celkovou výhodnost předem velmi dobře promysleli.

mBank nová

Mobilní bankovnictví Komerční banky ovládl otisk prstu

Komerční banka je jednou z mála bank v ČR, která umožňuje ve svém mobilním bankovnictví autorizovat platební transakce i ostatní operace pouhým otiskem prstu. Výrazně se tak zrychluje a zjednodušuje schvalování plateb, a to při zvýšení bezpečnosti. Tuto možnost mohou využívat klienti, kteří mají mobilní telefon s operačním systémem Android nebo iOS. Přihlášení do mobilního bankovnictví otiskem prstu umožňuje KB od srpna 2015.

A mohu potvrdit, že v mobilním bankovnictví Komerční banky skutečně otisk prstu funguje výborně a to jak pro přihlášení do aplikace, tak při potvrzování jednotlivých transakcí. Komerční banku musíme za tuto její aktivitu a inovativnost v mobilním bankovnictví pochválit, stejně jako za velmi dobrý a dobře zpracované internetové a mobilní bankovnictví. Faktem je, že postupně systém otisku prstu pro potvrzování transakcí a přihlášení do systému zavádí stále více bank.

KB

Equa bank ztrojnásobila zisk

V 1. pololetí 2017 hospodařila Equa bank se ziskem 115 milionů korun, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 195%. Počet klientů Equa bank vzrostl meziročně o 30 % na 280 tisíc, bilanční suma vzrostla o 8 %, celkový objem úvěrů o 15 % a celkový objem vkladů o 7 %.  Ziskové hospodaření očekává Equa bank i za celý rok 2017.

A máme tu další důkaz toho, že i bezpoplatkové a nízkonákladové banky mohou být úspěšné a vytvářet stabilně zisk. Dnes již všechny banky na trhu dosahují zisku, včetně těch nízkonákladových. Jistě. Zisk nečiní několik miliard korun, ale vzhledem k velikosti banky o trochu málo než sto milionů korun. To vše zajišťuje bance 280 tisíc klientů. Banka dokonce dokázala svůj zisk zvýšit meziročně o 195 %, což je velmi dobrý výsledek. Pokud by se bance podařilo do konce roku zisk alespoň zdvojnásobit jednalo by se o velmi vynikající výsledek této banky.

Equa Bank

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: KB s otiskem prstu a Equa tvrdě vydělává

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více