Komentované zprávy bank:
ČS zase vylepšuje a ČSOB se rentuje na studenty


17. 01. 2018  00:28     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČS zase vylepšuje a ČSOB se rentuje na studenty




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Česká spořitelna: Pozor, vylepšujeme naše internetové bankovnictví, naše služby vám proto o víkendu nebudou k dispozici

Pokud máte nějaké nevyřízené platby, prosím, zadejte je do tohoto pátku. O víkendu budou naši kolegové z IT provádět vylepšení našeho internetového a mobilního bankovnictví, které vyžaduje odstávku.

Kvůli tomu budou některé naše služby dočasně nedostupné. Plánovaná odstávka bude trvat od pátku 20. října od 23:30 hodin do sobotního odpoledne.

Oznámení o vylepšení služeb je na začátku a na konci bývá u některých bank nedostupné bankovnictví po dobu i několika dnů. Tento problém postihl UniCredit Bank, nebo třeba Komerční banku. V případě České spořitelny došlo v této době ke zvládnutí náběhu aktualizací a úprav internetového i mobilního bankovnictví, takže můžeme pochválit.

Česká spořitelna nová

MONETA Money Bank rozšiřuje podporu malým a středním firmám prostřednictvím partnerství s Evropskou investiční bankou

MONETA Money Bank, a.s., vedoucí banka ve financování českých domácností s rostoucí nabídkou úvěrů pro malé a střední firmy (SME), a Evropská investiční banka (EIB) dnes oficiálně potvrdily své partnerství, které podpoří malé a střední podniky v České republice. EIB poskytne MONETA Money Bank významnou úvěrovou linku ve výši 150 miliónů EUR (cca 3,9 mld. Kč), z toho 80 miliónů EUR (přes 2 mld. Kč) již bylo využito v pilotní fázi.

I Moneta se snaží vážně konkurovat ČSOB a KB a více se orientovat na klienty podnikatele. I proto rozšířila tato banka podporu prostřednictvím partnerství s Evropskou investiční bankou. Moneta tak může využívat prostředky ve výši 150 milionů Eur za účelem podpory právě malých a středních podnikatelů. Objem prostředků svědčí o tom, že se nejedná pouze o formální podporu zavedenou jen pro potřeby marketingu banky.

Moneta Money Bank

ČSOB: Studentská renta od ČSOB má prvního výherce

První kolo soutěže ČSOB nazvané Rok nezávislosti skončilo a má svého vítěze měsíční renty 25 000 Kč po celý jeden rok. Martin Š. z Ostravy se od příštího měsíce může těšit na pravidelnou výplatu v celkové výši 300 000 Kč. Pozitivní zpráva mu byla oznámena ředitelkou ostravské pobočky ČSOB Gabrielou Macurovou, k vřelé gratulaci přidala i symbolický diplom. Soutěž Rok nezávislosti probíhá v období od 15. srpna do 15. prosince a zahrnuje 4 losovací měsíce, jméno dalšího šťastlivce se dozvíme již 15. října.

Je to hezké, je fajn, že se banka chlubí jedním výhercem, kterému dá 300 tisíc, ale nás to nevzrušuje. Pozornost, která se takové akci věnuje, resp. rozsah pozornosti, kterou ČSOB očekává, je mnohem výraznější než efekt, který se skutečně touto akcí docílí. Je to asi jako vyhrát ve sportce, kterou zde také nebudeme velkoryse velebit, byť pomůže jednomu či několika výhercům  změnit život. Mnohem efektivnější a lepší by bylo, pokud by banka takto podpořila třeba 50 studentů, byť by snížila částku podpory. Jednalo by se už o opravdový dobročinný počin, který už odpovídá velikosti a významu banky. Kdyby tímto způsobem pak podpořily studenty i banky další, mohlo by být podpořeno několik stovek studentů a to už stojí nejen za tiskovou zprávu, ale mnohem větší zaslouženou pozornost.

ČSOB

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: ČS zase vylepšuje a ČSOB se rentuje na studenty

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více