Komentované zprávy bank:
RB má nové služby pro OZP a Moneta je TOP


21. 03. 2018  00:34     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: RB má nové služby pro OZP a Moneta je TOP




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Češi bohatnou, na „zadní vrátka“ ale nemyslí a spoří hůře než Slováci

Finanční situace českých domácností se rychle zlepšuje. A to i v porovnání s okolními zeměmi ve východní a střední Evropě. Vydělané peníze ale více utrácíme a tvorbě úspor věnujeme menší pozornost. Vyplývá to z výzkumu Erste Group, České spořitelny a společnosti IMAS International provedeném v srpnu a září 2017 v Česku a dalších pěti zemích v regionu (Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Chorvatsko, Srbsko).

Česká spořitelna přišla s velmi zajímavým průzkumem, který popisuje současnou finanční situaci občanů ve středoevropských zemích. Podle studie tak Češi šetří aktuálně méně, než jejich sousedé na Slovensku. Je to logické. Po letech úspor Čechům výrazně rostou mzdy a chtějí si to užít. V celkovém pohledu jsou však Češi konzervativní lidé a spoří velmi nadprůměrně. Prostředky uložené na nejrůznějších účtech převyšují objemy poskytnutých úvěrů a banky jsou hotovostí a úspory přeplněny a nemají ani už o ně vážný zájem.

Česká spořitelna nová

MONETA Money Bank získala zlatý certifikát TOP Odpovědná firma za nejangažovanější zaměstnance

Ze slavnostního galavečera udílení prestižních cen TOP Odpovědná firma si MONETA Money Bank odnesla zlatý certifikát v kategorii Nejangažovanější zaměstnanci 2017 za projekt PÁCHÁME DOBRO – MONETA Dobrovolníci. Ocenění vyzdvihuje nejzajímavější aktivity na poli trvale udržitelného a odpovědného podnikání.

Musíme banku pochválit za její zaměstnance a zejména za motivaci, kterou tito zaměstnanci u banky mají za účelem podpory v různých charitativních projektech. Právě na zaměstnancích a jejich schopnostech stojí totiž každá firma, tím spíše banka. Neexistuje totiž dobrá a úspěšná firma, se špatnými zaměstnanci.

Moneta Money Bank

Raiffeisenbank: Spouštíme služby pro osoby se sluchovou vadou

V České republice žije půl milionu osob se sluchovou vadou, které se denně potýkají se ztíženým vyřizováním všedních činností. Pro osoby komunikující znakovým jazykem je čeština až jazykem druhotným. Proto potřebují tlumočení do svého mateřského znakového jazyka.

Jakékoliv služby pro osoby se zdravotním postižením velmi vítáme a to u každé banky. V této souvislosti není podstatné, zda se jedná o malé či významnější opatření či službu, ale podstatné je, že banka s takovým opatřením či službou přichází, a o problémech lidí se zdravotním postižením se také více mluví. I toto opatření pomůže Raiffeisenbank při hodnocení Nejvstřícnější banky – Handicap Friendly.

Raiffeisenbank

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: RB má nové služby pro OZP a Moneta je TOP

Diskutovat (0)