Komentované zprávy bank:
mBank nové generace a Expobank do škol


26. 03. 2018  00:46     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: mBank nové generace a Expobank do škol




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

UniCredit Bank naděluje! K Vánocům má pro své klienty dárek 1 % zpět z každého nákupu platební kartou

Vánoce jsou časem, kdy druhým děláme radost. Proto se i UniCredit Bank rozhodla potěšit své klienty a nadělit jim vánoční dárek. Po celý prosinec mohou v rámci slevového programu U-šetřete využít možnost získat 1 % zpět z každého nákupu platební kartou.

Děkujeme za dárečky. Vrácení 1 procenta z každého nákupu platební kartou je milé a příjemné. Připomínáme, že by se nemělo jednat o jedno procento z placení kreditní kartou, ale kartou platební, kterou hradíte prostředky nikoliv z úvěru, ale přímo ze svého běžného účtu. Na rozdíl od vratek z plateb kreditní kartou se tak vztahuje tato úleva či bonus na mnohem větší okruh klientů, protože kartou platí dnes opravdu téměř každý kdo má svůj běžný účet.

UniCredit Bank

mBank přestavuje mobilní aplikaci 3. generace – internetové bankovnictví vystřídá mobil

První nízkonákladová banka u nás, mBank, tento měsíc slaví kulatých 10 let od spuštění svých služeb v České republice. V roce 2007 nastartovala doslova bankovní revoluci prostřednictvím dvou principů – bankování bez zbytečných poplatků a etablování samoobslužných kanálů v bankovnictví, jako jsou internet a mobilní telefon. 14. listopadu 2017 proto spustí provoz své nové mobilní aplikace 3.0 se zbrusu novými funkcemi.

Jednoznačně nejvýznamnější zpráva této banky za celé třetí čtvrtletí roku 2017. mBank se pochlubila svým novým mobilním bankovnictvím, které je do značné míry přelomové. Díky tomuto typu bankovnictví počítá mBank, že do několika měsíců převýší počet uživatelů mobilního bankovnictví počet uživatelů internetového bankovnictví. Klienti využívající internetové bankovnictví jsou v současnosti ve většině. Aplikace přináší nový způsob instalace, přihlášení i ovládání tohoto bankovnictví. Za tuto významnou inovaci mBank chválíme.

mBank nová

Účast Expobank na akci Bankéři do škol

Již čtvrtým rokem jsme se zúčastnili projektu České bankovní asociace „Bankéři jdou do škol“. Projekt byl letos nově zaměřen již na žáky osmých a devátých tříd základních škol z celé České republiky.

Spolu s dalšími bankami se Expobank rozhodla podporovat zvyšování finanční gramotnosti dětí na základních školách. Stejně tak mají tyto akce zvýšit zájem o banky a bankovní problematiku u této skupiny dětí, kteří se během několika let stanou budoucími klienty bank. Jakoukoliv činnost a aktivitu v oblasti zvyšování finanční gramotnosti velmi vítáme. Ideální by však bylo, kdyby finanční gramotnost či bankovnictví bylo povinným předmětem na základních školách.

Expobank CZ

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: mBank nové generace a Expobank do škol

Diskutovat (0)