Komentované zprávy bank:
ČSOB s novými kartami a KB zase snídá


04. 04. 2018  07:05     Miroslav Zeman     komentáře (1)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČSOB s novými kartami a KB zase snídá




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Komerční banka: Zaměstnanci Komerční banky snídali pro Nadaci KB Jistota – vybrali 255 tisíc Kč

Snídaňová charitativní akce připravená zaměstnanci Komerční banky pro své kolegy vynesla více než čtvrt milionu korun. Celý výtěžek je určen pro Nadaci KB Jistota. Snídaně byla součástí akce Týden s Nadací, jejímž cílem bylo seznámit zaměstnance banky s aktivitami Nadace KB Jistota a nabídnout jim možnost aktivně se zapojit do jednotlivých projektů.

Není nad to se dobře najíst. Když ale to vaše pochutnání ještě podpoří lidi, kteří to potřebují, tak je to ta nejlepší kombinace. Tato akce zaměstnanců Komerční banky vyneslo nadaci KB Jistota čtvrt milionu korun. Není to nějaká závratná částka, ale jedná se o akci zaměstnanců, a banka bezesporu přihodí i na jiné charitativní akce jichž je partnerem.

Klienti ČSOB a Poštovní spořitelny se od prosince mohou těšit na nové kreditní karty

Od 1. prosince 2017 dojde ke změnám v parametrech kreditní karty Standard nabízené v Československé obchodní bance. Změn se rovněž dočká i Kreditka od Poštovní spořitelny. Sjednotí se nejenom parametry těchto karet, ale i jejich design, přičemž odlišovat se budou pouze firemními barvami - tedy modrou a červenou a logem společnosti.

Kreditní karty už mají svůj vrchol za sebou. Pro lidi jsou mnohem výhodnější půjčky formou spotřebitelských úvěrů, nebo třeba kontokorentu. I proto se banky snaží zatraktivnit tento produkt a tuto kartu. Úplně nejsnadnější je pak zatraktivňování designu karty. Jako by kreditní karta měla být nějaký módní doplněk, nebo by se vám s ní mělo platit lépe v případě, kdy máte na ní hezký obrázek, nebo zlatem vyryté vlastní jméno.

Česká spořitelna chystá od 8. ledna 2018 zvyšování úrokových sazeb u hypoték

Pokud jste si ještě nevyřídili hypotéku, je nejvyšší čas uvažovat o jejím pořízení. Aktuální příznivá situace na trhu dává klientům šanci vzít si hypotéku za stále velmi výhodných podmínek, a to i přes zpřísnění podmínek pro poskytování hypoték ze strany ČNB.

Na druhou stranu je zvyšování úroků u hypoték již normálním trendem se kterým všichni počítáme. Otázkou je pouze jak rychle tyto sazby budou růst, než zda růst vůbec budou. Rozhodující je, kdy ke zvýšení úroků přistoupí největší banky na trhu, následně se totiž se zvyšováním přidávají i ostatní banky. Ke zvyšování úroků přispívá nejen regulace České národní banky, ale také vysoká inflace, která za loňský rok dosáhla 2,5 procenta. Inflace tak bankám snižuje hodnotu poskytnutých úvěrů.



Komentované zprávy bank: ČSOB s novými kartami a KB zase snídá

how i got my ex back
JAK JSEM ZÍSKAL SVÉHO BÝVALÉHO MANŽELA ZPĚT S POMOCÍ SKUTEČNÉHO A EFEKTIVNÍHO KOUZLA OD DR Sunny Jme...
Diskutovat (1)