Komentované zprávy bank:
KB si hraje s Androidem, Moneta bez pojištění necestuje


09. 04. 2018  00:13     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: KB si hraje s Androidem, Moneta bez pojištění necestuje




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Komerční banka spouští Android Pay

Komerční banka spustila rychlé a jednoduché platby mobilním telefonem prostřednictvím služby Android Pay od společnosti Google. Android Pay stačí aktivovat přímo v Mobilní bance (občané) nebo Mobilní bance Business (podnikatelé, firmy) a tím je mobilní telefon připraven k bezkontaktním platbám v ČR i zahraničí.

I Komerčka se přidává k aktivním bankám a umožňuje svým klientům platit systémem Android Pay. Banka se tak nebrání modernizacím ani novým technologiím a to i v případě, kdy tyto technologie nepochází přímo od ní. Jiné banky mívají právě s tímto dosti velké problémy. Jedná se o další z řady modernizací a inovací, které banka dlouhodobě svým klientům přináší, což velmi oceňujeme.

KB

Moneta: Průzkum: Češi riskují, každý čtvrtý pojede na adventní trhy do zahraničí bez cestovního pojištění

Třetina Čechů plánuje, že letos navštíví vánoční trhy v zahraničí. Největším lákadlem jsou tradičně sousední země Německo s Rakouskem, kam zamíří téměř polovina z nich (46,1 %). Každý čtvrtý Čech však ignoruje možná rizika přeshraničního výletu a za sváteční atmosférou vyrazí bez cestovního pojištění, zjistil průzkum pro MONETA Money Bank.

A máme to tady. Další banka potřebuje zvýšit prodej cestovního pojištění pro své partnery či skupinu a proto zde máme průzkum o rizicích výjezdu do zahraničí bez pojištění. I když se k různým pojistkám a pojištěním stavíme dosti kriticky, v případě cestovního pojištění je informování lidí na místě. Pojištění není tak nákladné, a riziko zranění či nehody je skutečně relativně vysoké. Je otázkou jestli musí tuto věc řešit ve svých zprávách banka, nebo by to mělo být úkolem pojišťoven, ale bez cestovního pojištění do zahraničí určitě ne.

Moneta Money Bank

Dobrá rána Raiffeisenbank pomáhá Dobrému andělovi

Raiffeisenbank pořádá již několik let v rámci svých golfových a tenisových aktivit charitativní akci s názvem „Dobrá rána pomáhá“. Díky tomuto projektu mohou účastníci svým vynikajícím sportovním výkonem ovlivnit konečnou výši finančního daru banky na dobročinné účely. Také v loňském roce naši nejlepší amatérští hráči Raiffeisenbank Czech golf amateur tour i klienti banky přispívali svými údery pod par jamky či rychlými a precizními tenisovými servisy na dobrou věc. Celkově tak Raiffeisenbank letos nadaci DOBRÝ ANDĚL věnovala z akce „Dobrá rána pomáhá“ částku ve výši 480 200 korun.

Jedná se o podporu charity ze strany banky. Systém je trošku složitý, ale je jasné, že banka chce spojit příjemné s užitečným. Hrou tedy bude banka pomáhat. Téměř půl milionu korun je zajímavá částka, i když z hlediska potřeb lidí se zdravotním postižením je to jen kapička v moři. Nicméně se nejedná o jedinou charitativní aktivitu této banky, a tedy berme i toto menší přilepšení pozitivně.

Raiffeisenbank 

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: KB si hraje s Androidem, Moneta bez pojištění necestuje

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více