Komentované zprávy bank:
Fio plná novinek, Air Bank se brání


13. 04. 2018  00:24     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Fio plná novinek, Air Bank se brání




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Fio banka má 770 tisíc klientů a chystá novinky

Česká Fio banka je pátou největší bankou podle počtu klientů. V současné době jich má více než 770 tisíc, což je meziroční nárůst o 19 %. Přestože stále nabízí běžné bankovní služby bez poplatků, dokáže být v zisku, ke konci září 2017 činil její zisk před zdaněním 268 milionů Kč. Chystá řadu novinek jako kreditní karty, vlastní investiční fondy nebo Android Pay.

Banka se už nemůže dočkat dosažení zásadní mety a to jednoho milionu klientů. Až této mety banka dosáhne bude to velká sláva. I dosavadní vývoj je pro banku velmi příznivý. Během skutečně několika let nasbírala banka tolik klientů, že ji to zařadilo na páté místo podle počtu klientů. Je sice pravdou, že dobou banku nedělá jen počet klientů, ale také jejich solventnost a kvalita, ale musíme velmi ocenit pokrok, kterého tato banka dosáhla. Banka je tak dobrým příkladem toho, že i banka bez poplatků může být vysoce konkurenceschopná a stabilní.

Fio banka

Air Bank: Pozor na pokusy útočníků dostat se k vašim údajům

Každý rok se objeví nějaký nový pokus, kterým se internetoví útočníci pokouší vylákat z vás přístupové údaje k vašim bankovním účtům.

Je dobré, že Air Bank upozorňuje na stále se opakující pokusy podvodníků získat osobní údaje klientů či přístupové údaje k přihlášení a ovládání internetového či mobilního bankovnictví. Lidé jsou sice nepoučitelní, ale neznamená, že na snahu o jejich informování rezignujeme a se současným stavem se smíříme. Je také na bankách, aby stále modernizovali a zkvalitňovali možnosti přihlášení do aplikací, které nebudou podvodníky tak snadno prolomitelné a zneužitelné.

Air Bank

Equa bank excelovala na AppParade

Mobilní  aplikace Equa bank se umístila na 3. místě v populární soutěži nejlepších mobilních aplikací českého a slovenského původu AppParade. Soutěž se koná jednou za čtvrt roku a jejím cílem je ocenit novinky ze světa mobilních aplikací. Mobilní aplikace Equa bank získala ocenění jako jediná aplikace zastupující bankovní sektor.

Výborný úspěch Equa Bank, kterým trumfla i mnohem větší banky. Kvalita mobilní aplikace je přitom pro klienty velmi důležitá a charakterizuje také kvalitní a úspěšnou banku. Úspěch v hodnocení znamená potvrzení skutečnosti, že je Equa Bank silně inovativní bankou a to i přes svou poměrně malou velikost. Počet klientů ve výši 300 000 však už nepatří k nejnižším.

Equa Bank



Komentované zprávy bank: Fio plná novinek, Air Bank se brání

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více