Komentované zprávy bank:
Sberbank zvyšuje sazby, ČSOB v novém


25. 04. 2018  00:32     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Sberbank zvyšuje sazby, ČSOB v novém




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Sberbank CZ zvyšuje sazby spořicích a termínovaných vkladů

Sberbank CZ zvyšuje od 1. prosince klientům sazby na spořicích účtech a termínovaných vkladech. Úročení u FÉR spoření Plus s aktivně využívaným kontem zvyšuje v pásmu od 1 do 3 milionů o 0,22 %. Sazby termínovaných vkladů rostou u tříleté fixace o 0,80 %, u dvouleté fixace o 0,45 % a u roční o 0,15 %. Sberbank CZ tak potvrdila pozici banky, která dlouhodobě poskytuje jedno z nejvyšších úročení vkladů.

I u Sberbank došlo na zvyšování úroků u spořících a termínovaných účtů. Toto opatření samozřejmě můžeme pochválit. Jedná se však o obecný trend, který můžeme sledovat téměř u všech bank. I po zvýšení jsou však úrokové sazby u těchto produktů velmi nízké a jejich výše nepokrývá ani poměrně velkou inflaci, která loni činila 2,5 procenta. Nevýhodou současného trendu je ale i zvyšování úrokových sazeb u úvěrů a zejména hypoték.

Sberbank.JPG

ČSOB: Nové internetové bankovnictví ČSOB si vyzkoušelo již přes 650 tisíc klientů. Láká na moderní vzhled a nové funkce

Internetové bankovnictví ČSOB se koncem září dočkalo rozsáhlých změn jak ve své vnější podobě, tak v samotné funkčnosti. Uživatele potěší snadnější navigace či inovativní služba na správu osobních financí. Přehled mají nově nejenom o základních produktech banky, ale i o pojištěních, hypotékách, investicích a stavebním spoření. Novinku si od konce září stačilo vyzkoušet již více než 650 tisíc klientů.

Modernizace internetového bankovnictví postihla v minulém roce hned několik bank. Banky se předhánějí v rozsahu změn, zvyšování uživatelské funkčnosti a dalších služeb, které je možné přes internetové bankovnictví vyřídit. Dá se říci, že funkčnosti, které zde nabízí či popisuje ČSOB jsou v jiných aplikacích jiných bank v zásadě obdobné, a s ničím převratným tato aplikace nepřichází. Skutečný pokrok a výraznější změny můžeme očekávat až od aplikací dalších společností, které budou moci provozovat aplikace pro ovládání různých účtů u různých bank.

ČSOB

Fio banka nově nabízí business karty pro podnikatele zdarma

Fio banka přichází s novinkou pro podnikatele - platební karty Mastercard Business nabízí bez poplatků ke každému podnikatelskému účtu. Zdarma lze získat kartu nejen pro majitele účtu, ale i pro dalšího disponenta. Novinka platí pro nové i stávající klienty.

Když jsme popisovali, že nejvýznamnějšími bankami, které se zaměřují cíleně na klientelu podnikatelů jsou ČSOB, Komerční banka a v menší míře Moneta, pak můžeme mezi tyto banky zařadit i Fio. Jedná se sice o nízkonákladovou banku, ale banku, která to s podnikateli umí. V tomto případě získají podnikatelé ke svému účtu platební kartu zdarma a bez poplatků. Pro mnoho podnikatelů zajímavá motivace.

Fio banka

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Sberbank zvyšuje sazby, ČSOB v novém

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více