Komentované zprávy bank:
ČS s hypotékou a KB nás uživí


20. 06. 2018  00:07     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČS s hypotékou a KB nás uživí




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Česká spořitelna zahajuje nový rok akční nabídkou pro zájemce o hypotéky

V závěru loňského roku vzrostl zájem o koupi vlastního bydlení, a to i přes zpřísnění podmínek pro poskytování hypoték ze strany ČNB. Mimořádné výhodné podmínky tak stále lákají nové zájemce o pořízení nemovitosti a Česká spořitelna jim chce vyjít vstříc. Na začátek roku proto připravila akční nabídku - odhad nemovitosti pro nové hypotéky zdarma v období od 8. ledna do 11. února 2018, a to u všech druhů fixací úrokové sazby. Akce platí i pro nové americké hypotéky.

Česká spořitelna začala na podzim loňského roku jako první banka na trhu nabízet hypotéku s možností fixace úrokové sazby na 15 let. Dlouhodobá fixace znamená pro klienty jistotu nízkých a neměnných splátek na více let dopředu. Díky tomu mohou klienti lépe hospodařit se svými domácími rozpočty.

Pro běžné klienty může být přístup bank a ČNB poměrně matoucí. Zatímco ČNB mluví neustále o nutnosti brzdit hypotéky a zpřísňuje podmínky pro jejich poskytování, banky naopak i svými kampaněmi a akcemi apetit klientů zvyšují. Česká spořitelna se vydala zajímavou cestou. Našla skulinku v možnosti propagovat hypotéky v podobě velmi dlouhé fixace. Tu ČNB nijak neomezuje. Dlouhá fixace se může navíc aktuálně jevit jako velmi výhodná. Dlouhodobě totiž bude docházet k růstu úrokových sazeb.

Česká spořitelna nová

ČSOB propojí klienty v rámci mezinárodní sítě Trade Club

ČSOB nově umožní firemním a korporátním klientům přístup do mezinárodní bankovní sítě Trade Club. Tato inovativní platforma klienty vzájemně propojuje, umožňuje jim rozvíjet jejich mezinárodní obchod, získávat kontakty z celého světa a zahrnuje širokou databázi informací o daných teritoriích. Trade Club je od 6. března 2018 k dispozici také na trzích v Belgii, Bulharsku a Maďarsku.

ČSOB Trade Club tvoří dvě hlavní části: nástroj pro hledání obchodních partnerů a rozsáhlá databáze informací o jednotlivých trzích. Platforma vytváří nové obchodní příležitosti i díky tomu, že má v tento okamžik již 16 000 uživatelů ve 33 zemích. Důvěryhodnost a rating uživatelů aplikace Trade Club jsou potvrzeny členskými bankami.

A konečně tu máme nějakou inovaci. Zatím jsme jich v prvním čtvrtletí u této banky moc neviděli. Inovace, která propojí klienty v mezinárodní bankovní síti se týká především podnikatelů a firem. Proto mohou tyto firmy díky propojení efektivně navazovat kontakty v mezinárodním obchodním styku a například i domlouvat obchody. Nyní už je jen na bance, aby aplikaci co nejlépe přizpůsobila potřebám podnikatelů a stejně tak nastavila co nejlepší uživatelské prostředí a rozhraní pro ovládání aplikace.

ČSOB

Komerční banka a Potravinářská komora ČR upevnily spolupráci

Komerční banka (KB) a Potravinářská komora ČR (komora) prodloužily smlouvu o spolupráci na rok 2018. Tento krok opět stvrzuje již tradičně dobré vztahy mezi Komerční bankou a komorou, jejímiž členy je řada klientů KB.

Komerční banka patří k nejvýznamnějším bankovním partnerům domácích potravinářů a zemědělců, snaží se jim proto být co nejblíže. Financováním firem z oboru a budováním dlouhodobých vztahů přispívá k rozvoji celého odvětví v ČR.

Ještě, že tu Komerčku máme. Díky její aktivitě budeme mít co jíst, a jídla a pití bude dost i do budoucna. Komerční banka totiž výhradně spolupracuje s Potravinářskou komorou. Banka se tak chlubí, že díky partnerství a financování zemědělců přispívá k rozvoji zemědělského odvětví v celé České republice. Až tedy budete jíst tu svojí jitrnici k večeři, vzpomeňte si prosím na Komerční banku, která vám garantuje, že se nejedná o vaší jitrnici poslední.

KB

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: ČS s hypotékou a KB nás uživí

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více